Külliye Bakırköy’deki güvenli eve benzemez...

  • 26.02.2019 00:00

 Dün Sözcü’ye konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Halktan koptu, saraya çekildi” demiş, gazete de bu sözü manşet yapmış.

Erdoğan İstanbul’dan Ankara’ya geldiğinde Keçirören’de mütavazı bir evde kalıyormuş, “Ben halk adamıyım halk gibi yaşayacağım” diyormuş. Şimdi ise Türkiye’nin gerçeklerinden ve halktan kopmuş ve saraya çekilmiş. (Bunu ülkeyi yönetirken kendilerine daha şimdiden 10 tur bindirmiş bir kişi için söylüyor.)

Bu ciddiye alınacak bir itham değil tabii. Sadece Sayın Erdoğan’ı en güçlü olduğu yerden, halkla ilişkisinden vurmaya çalışmak herhalde ancak Kılıçaroğlu’nun yapabileceği bir hata olurdu. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek az. Çünkü bu iddiayı CHP’li seçmenlerin bile tebessümle karşılayacağını düşünüyorum. Haksız her iddia da sadece ithamda bulunanı zayıf düşürür.

Bu mantığa göre, Külliye’den önce hizmet veren Çankaya Köşkü de bir halktan kopma mekanıydı o zaman ve her Cumhurbaşkanı seçilen kişi Atatürk’ten beri burada hizmet vermekle halktan kopmuş oluyordu. Tabii bu saçmalığı Beyaz Ev, Elize Sarayı ve her ülke için de genişletebiliriz.

Yani bir siyasi lideri, icraatlarından ziyade çalıştığı mekan ile değerlendirmeliyiz. Kılıçdaroğlu’na göre bir ülkenin cumhurbaşkanı ülkeyi üç oda bir salon evinden yönetmelidir. Ha bu arada Kılıçdaroğlu şunu da kabul etmiş oluyor; Erdoğan Keçiören’de kaldığı süreler boyunca çok başarılı bir liderdi. O zaman neden yapmadığınızı bırakmadınız o süreler boyunca Erdoğan’a? 2007 darbe süreçlerinde, muhtırada, bayrak mitinglerinde ve Gezi krizinde Külliye mi vardı?

Diğer yandan, 2015’ten beri Külliye hizmette olduğunda göre, bu tarihten bugüne kadar kadar Erdoğan girdiği tüm seçimleri halktan koptuğu halde kazandı. Ama doğru, CHP zihniyetine göre bu halk göbeğini kaşıyan adamdır, hatta AK Parti’ye oy verenler elleri kırılacak insanlardır.

Belki de 15 Temmuz’da darbecilerin yol vermesiyle giderek sabahladığı Bakırköy’deki güvenli evdir “halkla bütünleşmenin sembolü” Sayın Kılıçdaroğlu gibiler için.

Oysa o gece halk, iradesinin sembolü olarak gördüğü Külliye’yi korumak için Beştepe’ye akın etmişti. Demek 33 insanımız 15 Temmuz’da Külliye’de rastlantı eseri şehit olmuştu. Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla aynı aileden Mehmet Gülşen, Hakan Gülşen ve Lütfi Gülşen 70 km öteden Külliye’ye spor olsun diye koşup şehadet mertebesine ulaşmışlardı. Eşi Rukiye Hanım’a “Memleket elden gidiyor, haydi savunmaya!” diyerek Beştepe’ye koşan ve helikopterin açtığı ateş sonucu kopan başı Külliye’nin çatısında bulunan şehit Cuma Dağ da adresi şaşırmış olmalıydı.

İnsan bir laf ettiğinde nereye gideceğini iyi hesap etmeli. Hele hele CHP lideri konuşurken çok daha dikkatli olmalı. Çünkü CHP seçmeninde ciddi bir infial söz konusu. Olay kutuplaştırmayla, Erdoğan nefretiyle örtbas etmenin çok ötesine geçti. Seçimden sonrasını asıl Cumhur’un karşısına ip gibi sıraya dizilmiş olanlar düşünsün.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums