Bunlarınki ‘kuyruk’ acısı

  • 13.02.2019 00:00

 Sebze ve meyvede tanzim satış noktaları kurulması hükümetin piyasa ekonomisi içinde geliştirdiği rasyonel çözümlerden biri. Sadece seçimlere kadar, geçici bir uygulama olarak da düşünülmüyor; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın verdiği bilgiye göre “tanzim satış”, gıda tedarik zincirini yeniden, profesyonel yapıda oluşturmak için atılan adımların başlangıcını oluşturuyor.

Muhalefet ise tanzim satışa gösterilen ilgiden pek memnun olmadı. Taze, ucuz sebze ve meyve için oluşan “kuyrukları” diline dolayanların göz ardı ettiği gerçek şu: Millet, bu uygulamadan son derece mutlu. Devletin/hükümetin kendisini sahipsiz bırakmadığını düşünüyor. Millet, pazarı kontrol eden, fiyatları istediği gibi şekillendiren güçlere teslim olmadığı için hükümeti takdir edip sahipleniyor üstelik.

Milletin mutfağına, sofrasına operasyon çekenlere hükümet seyirci mi kalmalıydı? 1990’larda üretilen “enflasyon canavarı”nı hepimiz hatırlıyoruz. Toplumu ve hükümetleri bu “enflasyon canavarı”yla korkutup teslim almadılar mı? Ardından bankaların hortumlanması ve 28 Şubat darbesi gelmişti.

Bugün de kâh dolar operasyonuyla, kâh faizlerle yine toplumu ekonomi üzerinden etki altına almaya çalışıyorlar. Gıda enflasyonunu tetikleyerek milletin sofrasına, mutfağa operasyon çekiyorlar. Sabah akşam “Domates, biber, patlıcan” diyerek kendilerince milleti devlete karşı kışkırtmak istediler.

Ancak hükümet zamanında, yerinde bir refleks göstererek bu operasyona seyirci kalmadı. Piyasanın kendi işleyişi içinde arzı artırarak fiyatların düşmesini sağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden kalma tecrübesi sayesinde milletin taze, ucuz sebze ve meyveye erişimi sağlandı ve yeni bir “enflasyon canavarı”nın oluşmasının da önü alındı. Eskiden tabii bu işler farklıydı, hükümetlerin böyle bir alana girmesi, müdahalesi dahi düşünülemezdi. Hükümetler bir anda linç edilir, gözü korkutulur, çetelere göz yummak zorunda bırakılırdı. Ancak Erdoğan eski Türkiye’ye yeni adet getirerek bu durumu değiştirdi. Akıllı çözümler üreterek piyasa çetelerinin milleti esir almasına karşı çıktı.

Milletin yararına olan tanzim satış uygulamasına karşı çıkanların, tepki gösterenlerin açık ki derdi/davası başkadır. FETÖ ve CHP kuyrukçularının herhangi bir kuyruktan aslında şikayet etmeye de hakkı yoktur. Dillerine doladıkları “kuyruk” lakırdısı çektikleri “kuyruk acısı”nın bir dışa vurumudur sadece. Ayrıca tanzim satışa milletin gösterdiği ilgi hükümetin ne kadar doğru bir iş yaptığını gösterir, yanlış değil.

Millet kimin hizmet derdinde, kimin bağcıyı dövme peşinde olduğunu çok net olarak görüyor. Tanzim satış uygulamasıyla millet bir kez daha muhalefetin gerçek yüzünü görme şansı buldu. Seçim öncesi bu gayet de güzel oldu.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums