“Ekonomik savaşı” kazandıracak program

  • 21.09.2018 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde son 16 yılda birçok alanda önemli başarı elde edildi. En büyük başarı hikayesi ise siyasal alanda gerçekleşti; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi Batı vesayetinden kurtardı, 200 yıllık baş aşağı gidişi durdurdu.

Ekonomi alanında elde edilen başarı da önemli. AK Parti iktidarı, 2002’de çökmüş bir ekonomiyi devraldı. Boğazına kadar borca batmış, IMF’ye bağlanmış olan ülke, siyasal bağımsızlığını da kaybetmişti. Türk ekonomisini toparlayıp ayağa kaldırmak, IMF’ye borç verecek düzeye getirmek şüphesiz kolay değildi, bu bile tarihe ciddi bir başarı hikayesi olarak geçmeyi hak ediyor.

Bugün Batı’nın “ekonomik savaş” ilan ettiği koşullarda bile Türk ekonomisi krize sürüklenmediği gibi büyümesini sürdürebiliyor. Bu önemli bir başarı göstergesi.

Ancak bu başarı hikayesinin “ekonomi” ayağı hâlâ tamamlanmış değil. Osmanlı’dan günümüze ertelenen “kalkınma” hamlesi, “Güçlü Türkiye”yi tökezleten en temel etkenlerden biri olmayı sürdürüyor. Devler liginde mücadele için “ekonomi” meselesini halletmeniz gerekiyor.

Küresel aktörlerle yaşadığımız siyasi ihtilaflar ekonomide ertelenmiş sorunların bir an önce halledilmesi gereğini önümüze koydu. Ekonomide üretime dayalı bir modele geçişi artık daha fazla erteleyemeyiz.

Devlet de bu gerçeğin farkında olduğu için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. 2023 hedefleri, orta vadede ciddi bir kalkınma planı aslında. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yıldır ekonomiyi krize uğratmadan idare etmeyi başaran bir lider. 2019’dan itibaren Türkiye’nin dış kaynaklı saldırıların etkisini üstünden atacağına inanıyor.

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak da dün “Yeni Ekonomi Programı”nı açıklarken yeni bir başarı hikayesi için ana motivasyon kaynağının Türk ekonomisinin son 16 yılı olduğunu hatırlattı. Berat Albayrak, “Yeni Ekonomi Programını”nı üç ana temel üzerine oluşturduklarını açıkladı: Dengelenme, disiplin ve değişim. Bakan Albayrak’a göre bu yıldan başlayarak 2019-2021 döneminde ekonomik bir dengelenme süreci yaşanacak. Yeni Ekonomi Programı’na göre 2019 büyüme 2.3, 2020’de 3.5, 2021’de yüzde 5 beş olacak.

Dünyanın ekonomik ve siyasi krize sürüklendiği bir dönemde yaşadığımız sorunları “erken uyarı” olarak alabiliriz. Küresel oyuncu olmak demek düşman sayısının da artması anlamına geliyor. Dünyada ve bölgesinde güçlü aktör haline gelmeye çalışan Türkiye’yi “ekonomik savaş”la durdurmaya çalışıyorlar. Bu dönemi atlatabilmenin yolu ekonomide ertelenen sorunları köklü temelde çözüm gündemine almaktan ve yeni başarı hikayesi yaratabilmekten geçiyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums