Akıllarında hâlâ “Menderes” var

  • 17.09.2018 00:00

 Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilmelerinin 57. yılında 27 Mayıs’ın siyasi ayağı olan CHP’de en küçük bir zihniyet değişimi görülmüyor. CHP’li eski albay Dursun Çiçek, konuştuğu bazı yargı mensuplarının AK Parti iktidarı için “Siz indirin, bakın biz onları nasıl yargılıyoruz” dediğini açıkladı.

Bu sözlerin gerçek sahibinin kim ya da kimler olduğu bir sır. Gerçekten böyle bir konuşmanın olup olmadığı da net değil. Partisinin liste dışı bıraktığı bir albayın, “hatalarından ders çıkarıp” gündem yaratma ve geri dönme hevesini de yansıtıyor olabilir bu tür konuşma ve iddialar.

Her ne olursa olsun; Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmelerinin yıldönümüne denk getirilmiş bu tür sansasyonel iddiaları ciddiye almakta fayda var. Nasıl bir değişim geçirirse geçirsin Yargı’nın sicili o kadar temiz değil; millet, Başvekil Menderes ve arkadaşlarının sonunu dün gibi hatırlıyor.

CHP, 27 Mayıs’ın siyasi ayağını temsil ediyor. Bu rolü yüzünden de bugüne değin ne siyasi, ne ahlaki ne de hukuki olarak hesaba çekilebildi. Bundan dolayı da seçilmiş iktidarı indirmekten, bugünün “Başvekil”ini yargılamaktan rahatça bahsedebiliyorlar.

CHP’lilerin bahsettiği Yargı’yı da, yargıçları da, düzmece mahkemeleri de Türkiye gayet iyi tanıyor. Ve millet çok iyi biliyor ki, iktidar partisinin en küçük bir tökezlemesinde aynı düzmece Yargı mekanizması tekrar harekete geçecektir. Aynı darağaçları yeniden kurulacaktır.

Burada kabahatin büyüğü aslında mevcut siyasi ve hukuki sistemde. 27 Mayıs’ın ortağı olan, sonraki bütün darbelerin destekçisi, 15 Temmuz darbesini gerçekleştiren FETÖ’nün siyasi şubesine dönüşen CHP’den hâlâ hesap sorulmuş değil. Bu CHP zihniyetinin, ilk fırsatta milleti yine sırtından hançerleyeceğinden şüphesi olan var mı?

Bu partinin başındaki ismin FETÖ ile bağlantıları bu kadar aşikarken, sistemin bu konuda çaresiz kalması, hiçbir şey yapamaması, bunun hesabını soramaması; Yargı’nın darbecilerle bağlantısı sebebiyle CHP’li isimleri soruşturamaması en ciddi sorunların başında geliyor.

Bu ülkenin ana muhalefet partisi cuntaların, darbecilerin, siyasi komplo ve kumpasların yatağı durumundadır. En büyük hata bunu görmezden gelmek olacaktır ki, umarım Türkiye böyle bir pişmanlığı bir kere daha yaşamaz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums