Bu da kontrollü salaklık olsa gerek

  • 17.08.2018 00:00

 Kendini “akıllı” zanneden ama -kolay manipüle edildikleri için- düpedüz salak gibi kullanılan küçümsenmeyecek bir kesim var bu ülkede. Her konuda ahkam kesiyorlar. Okumuşlar, görmüşler, modern yaşam şekline sahipler, toplumun geniş kesimlerini “geri kafalı İslamcı” olarak görüyorlar. Ama nedense her darbeyi de destekliyorlar! Alkışa ilk bunlar koşuyorlar! Ne zaman darbe girişimi olsa bunlar tribünleri doldurup Meksika dalgasına kalkıyorlar.

Ama gözlerinin önündeki merteği nedense bir türlü görmeyi akıl edemiyorlar. 15 Temmuz darbe girişimi başladığında hep beraber darbecilere alkış tutan, destek veren, millete “sokağa çıkmayın, evinizde oturun” diye akıl satan, Tayyip Erdoğan’ın tutuklanma veya öldürülme haberini coşkuyla bekleyen bu kesim, sabaha doğru Fetullah’ın askerleri kaybetmeye başlayınca burun kıvırmaya başlamışlardı. Fetullah Gülen’in “tiyatro” ve “kontrollü darbe” söyleminden sonra da 15 Temmuz’u başka türlü görmeye ve değerlendirmeye başladılar. Sağda solda Tayyip Erdoğan’ın “darbe tiyatrosu”ndan bahsettiler. Çok akıllılar ya, hiç kül yutmuyorlar!

Oysa biraz dürüst ve namuslu – azıcık da akıllı- olsalardı “kontrollü darbe”ye neden alkış tuttuklarını açıklayabilirlerdi. Ama düpedüz akılsız olduklarından FETÖ de bunlar salak muamelesi yapmayı sürdürüyor. Fetullahçılar darbeyi başaramayınca “bizim haberimiz yok, yaşananlar bir tiyatro” dedi. Bu kötü, pespaye ve işe yarayacağını bile pek düşünmedikleri yalana bir baktılar ki Türkiye solu içinde, CHP etrafında kümelenen geniş bir kitle sahip çıktı. Bu yalanın tuttuğunu görünce her fırsatta aynısını tekrarlamaya başladılar.

Hiç sektirmeden her darbenin baş destekçisi kesilen bu çevre, ABD’nin başlattığı dolar darbesini de alkışlayarak yine şaşırtmadı. “Türkiye batıyor” diye sevinen “akıllı” bir kitleyi yeryüzünde bizden başka bir ülkede bulmak zor. ABD darbesinin ilk üç gününü hararetle desteklediler, başarısız olunca da yine “kontrollü darbe” demeye başladılar. Türk ekonomisini çökertmeye yönelik ABD’nin başını çektiği finansal darbe girişiminin Tayyip Erdoğan’ı güçlendirmek için planlandığını, bunun bir oyun olduğunu anlatan CHP yöneticileri var. Maalesef bu kitle, FETÖ’nün etkisinden kurtulmadığı sürece bu ülkede ne olup bittiğini hiç anlamayacak. Darbeye “kontrollü” diyenler, FETÖ’yle doğrudan irtibatlı olanlardır ya da katıksız salaklardır. Bu kesim FETÖ’nün etkisi altında, yalan ve dezenformasyonla akıl sağlığını iyice kaybetmiş durumda. FETÖ’cüler bunları istediği gibi gütmekte, kullanmakta. Bu sürgit salaklığın da bir sonu olmalı artık, hayat bu kadarını da kaldırmaz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums