CHP’de çanlar Kemal Bey için çalıyor

  • 27.06.2018 00:00

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden iki gün sonra ancak çıkabildiği basının karşısında 24 Haziran’ın tek kaybedeninin AK Parti olduğunu, Muharrem İnce’nin de beklentilerin altında kaldığını açıkladı. “Koltuk sevdası olanları partide barındırmam” diyen Kemal Bey, Muharrem İnce ve ekibine aba altından sopa gösterdi.

Bu arada Tayyip Erdoğan’a saldırmayı da ihmal etmeyen Kılıçdaroğlu, yeni dönemde tepkileri daha çok Erdoğan üzerinde toplayarak koltuğunu korumaya çalışacağa benziyor.

Muharrem İnce’nin “10 milyon oy farkı var, açık ara bir durum, yenilgiyi kabul ediyorum” dedikten sonra Erdoğan’ı tebrik etmesi, Kemal Bey’e kaçacak yer bırakmamak için düşünülmüş akıllıca bir hareket olduğu anlaşılıyor.

Yoksa her seçimde olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu, yine AK Parti ve Erdoğan’a ağır hakaret ve suçlamalarla saldıracak, “oylarımız çalındı” yaygarası yaparak dikkatleri kendi yenilgisinden uzaklaştıracaktı.

Muharrem İnce, elini çabuk tutup yenildiğini kabul edince Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP teşkilatını ve tabanını dolduruşa getirmesi, aldatıp kandırması daha da zorlaştı. Kemal Bey’in kaçacak alanı kalmadı. Muharrem İnce’nin seçim yenilgisini üstlenmesiyle CHP’de tek gündem haliyle yönetim sorunu ya da bir başka deyişle Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğu oldu.

Şu an CHP’de tek gündem Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Partinin 6 oku birden Kemal Bey’in üzerine dönmüş durumda. Dünkü basın toplantısında muhalefete sopa göstermesi Kılıçdaroğlu’nun parti içinde sert bir iktidar mücadelesine hazırlandığını gösteriyor.

Koltuğunu korumak adına Kemal Bey’in ne kadar ileri gidebileceğini hep birlikte göreceğiz. Gözdağı vermek için ilk elden bazı ihraçlar gündeme gelebilir. Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağıranlara karşı parti için disiplin mekanizması harekete geçirilecek, muhalefet sindirilmeye çalışılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönüllü istifası söz konusu dahi olamaz. O koltuğu bıraktığı gün Kılıçdaroğlu’nun kirli çamaşırları hızla ortaya dökülmeye başlar, FETÖ ve PKK ile yediği haltlar karşısına çıkar ve onu kimse kurtaramaz.

Kılıçdaroğlu’nun tehditleri karşısında Muharrem İnce’nin pes etmesi zor. Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısında kendisini hedef alan sözleri üzerine İnce, sosyal medya hesabından “Hepimizin Cumhurbaşkanı adayı olarak tüm Türkiye ile buluşmak için 81 vilayete gideceğim” diyerek genel başkanlık koltuğu için mücadele edeceğini de ilan etti. CHP’den yönetim değişene kadar bu konu Türk siyasetinin ana gündemi olmaya devam edecek.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums