Elleri ayaklarına dolaştı

  • 28.04.2018 00:00

 Muhalefet partilerinin bunca saçma hareketinin nedeni seçimlerin erkene alınması olsa gerek. Normal zamanlarda rastlayamayacağımız türde davranışlar sergiliyorlar. CHP, AK Parti’den 11. Dönem Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül için kulis yaparken, İYİ Parti’ye de 15 milletvekili gönderdi. CHP grup başkan vekili ise “Gül’ün adının adayları arasında hiç geçmediğini” açıklarken, partinin 2 Numarası ve cumhurbaşkanlığına aday ismi Muharrem İnce, Gül ile yarışta oyunu Erdoğan’a vereceğini ilan etti.

Bu arada CHP, Akşener’e destek için gönderdiği 15 vekili geri çekerek 24 Haziran’da kendi listelerinden yine aday gösterebileceğini açıkladı. Yarın üstüne bir 15 vekil daha koyup tekrar geri göndermeyeceklerinin bir garantisi yok elbet.

Ha, bu arada CHP’nin adayı hâlâ belli değil. Bu konuda en doğru tespiti Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptı: CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu Kemal Kılıçdaroğlu da bilmiyor!

Saadet Partisi’ne ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Saadet’in düzenlediği, Abdullah Gül’ün “onur konuğu” olduğu gecede Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ı deviren 28 Şubatçılara ödül verdi. Alkışlar havada uçuyordu. Erdoğan’a nispet yaparcasına 28 Şubatçılarla güle oynaya barışıp kaynaştılar. Törenin ardından CHP ve İYİ Parti arasında mekik dokuyan Karamollaoğlu, neticede istenen ittifakı sağlamayı başaramadı.

Muhalefetin “çatı adayı” olmak için günlerdir harıl harıl müzakere yürüten Abdullah Gül ise cuma çıkışında “duyduğuma göre benim de ismim geçiyormuş” diyerek gazetecileri epey bir güldürdü. İngiliz Reuters’ın dün geçtiği bir haber, adaylık iddiasını inkara hazırlanan Abdullah Gül’ü zor durumda bırakacağa benziyor. Ajans, Saadet Partili bir yetkiliye dayandırarak “Gül’ün ısrarla çatı adayı olmak istediğini ancak Akşener’in durumu nedeniyle bunun mümkün olmadığını” duyurdu.

Evet, tüm bu tuhaflıkların, yalan dolanın sebebi “erken seçim” kararı. Muhalefet hazırlıksız yakalandı. Üzerinde iyi düşünülmemiş manevralara kalkıştı. Dolayısıyla yerli yerinde bir karar almayı henüz şu saate kadar beceremedi.

Umarım, demokrasimizin geleceği için muhalefet 24 Haziran’a doğru düzgün organize olarak, isabetli adaylar çıkararak, hazırlıklı bir şekilde girer. Bu kısa tecrübe aslında muhalefetin ülkeyi yönetmeye pek hazır olmadığını gösteriyor.

“Erken seçim” kararı sadece muhalefeti değil, AK Parti içindeki Erdoğan karşıtlarını da olumsuz etkiledi. Rüzgara kapılarak kendilerini açığa düşürdüler.

Abdullah Gül ile gece yarısı gizli görüşmeler, toplantılar yapanlar mı dersin, “ortak aday” projesinin yarattığı heyecana kapılarak ileri geri konuşanlar mı dersin… Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MYK ve MKYK toplantılarında AK Parti’nin arkasından çevrilen dolapları bir bir anlattı. Partili arkadaşlarını uyaran Erdoğan “Bizden birilerini kandırabilirler. Ayrılanlar da olabilir. Tek tek, isim isim biliyorum gizli görüşenleri, ne yapmaya çalıştıklarını… Biz işimize bakalım, projelerimizi anlatalım. Polemiğe girmeyin” dedi.

Siyasette “dürüstlük” ilkesinin her şeyden önde geldiğini, çok önemli olduğunu bir kere daha tecrübe ettik. Saman altından su yürüterek, sinsi sinsi tuzaklar kurarak hayırlı bir iş yapılmaz. Politikada da önce samimi ve dürüst olmak gerekiyor, gerisi gelir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums