CHP’nin “Demirtaş” trafiği

  • 14.04.2018 00:00

 CHP’nin son günlerde Selahattin Demirtaş’ı gündeme getirme gayretleri gözlerden kaçmıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde önceki hafta Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti. CHP etkisindeki medya da uzun süredir hücresinde unutulan Demirtaş haberlerine yeniden hız verdi.

Bu trafiğin sebebi 2019 seçimleri olsa gerek. Malum, iktidar partisi 2019’da MHP ile ittifak yapacak. CHP ise ittifak görüşmelerini ağırdan alıyor. Kemal Kılıçdaroğlu bir yandan FETÖ etkisindeki Meral Akşener’in başındaki İyi Parti ile diğer yandan da Temel Karamollaoğlu’nun genel başkanlığını yaptığı Saadet Partisi’yle ikili görüşmeler yapıyor. Ancak bu iki parti de olası ittifakın çok “küçük” ortakları. CHP’nin 2019’daki “büyük” ortağı HDP olacak. Fakat CHP, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yle açıktan bir ittifakı tabana izah etmekte zorlanacağından bu işi biraz ağırdan alıyor. 2019 seçimlerinde HDP’yle yan yana gelmek için önden bir kamu diplomasisine ihtiyaç var. İşte CHP’nin artan “Demirtaş” trafiği burada anlamını buluyor.

CHP, HDP ile “ittifak”ı cezaevinde yatan “mağdur” Demirtaş’ın arkasına saklayarak kurmaya çalışacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın ziyaretinin ardından Demirtaş’ın kendini iyice “mağdur” rolüne sokması, “ben zaten hendeklere de karşıydım, sesimi kimseye duyuramadım” demesi, PKK’yla arasına mesafe koyan açıklamalarda bulunması da işte bu mesajın alındığını gösteriyor.

Bakalım, 7 Haziran’da yüzde 13 gibi bir oy elde etmiş olmasına rağmen HDP’nin hızla PKK’nın terör kampanyasına dahil olmasını, bine yakın vatan evladının şehit olmasına yol açan hendek terörünü ve Güneydoğu’yu Suriye’ye çevirme gibi bu ülkeye ihanet anlamına gelecek eylemleri unutturabilecekler mi?

Doğan medyası el değiştirince bu işler de hayli zorlaştı tabii. 7 Haziran’da Demirtaş’a saz çaldırarak HDP’yi PKK’dan bağımsız bir “siyasi parti” gibi takdim etmeyi başarmışlardı. Ama PKK’nın akıttığı kanı bu kez hiç kimse millete izah edemez. Türk askeri PKK’yla mücadele ederken CHP’nin, terör örgütünün siyasi uzantısıyla ittifak yapmasının bedeli çok ağır olur. HDP’yle ittifak yapan hiçbir politikacı, 2019’dan sonra siyaset sahnesinde kendisine yer bulamaz.

Amerika, Suriye’de ağır kayıplar veren PKK/PYD’yi kurtaramadığı gibi üstüne HDP’nin de tasfiye olmasını istemiyor. Bu gidişatı durdurmayı amaçlıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na verilen görev, HDP ve Saadet’i de içine alan geniş bir ittifakla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 2019’da durdurmak. Bunu başaramazsa Kemal Bey’i CHP’nin başında tutmayacaklar. Kılıçdaroğlu’nun “Demirtaş” aşkının yeniden depreşmesinin sebebi işte bu korku!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums