Macron’dan “teröre destek” itirafı

  • 31.03.2018 00:00

 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’yi hedef alan açıklamalarıyla yeniden gündemde.

Elysee Sarayı’nda terör örgütü PKK/YPG’lilerden oluşan bir heyeti ağırlayan Macron, “YGP’ye destek garantisi verdik. Türkiye ile PKK/YPG arasında arabuluculuk yapmak istiyoruz” dedi. Macron daha önce de Türkiye’nin Afrin merkezini kontrol altına alması üzerine “işgale dönüşmesin” sözleriyle tepki göstermişti.

Macron’un açıklamaları şüphesiz ABD’den bağımsız değil. Türkiye’yi Suriye’de sınırlamak, Münbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonların önünü geçmek istiyorlar. ABD, Fransa üzerinden Avrupa’yı daha fazla Türkiye’nin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Pentagon’un tek başına Türkiye’yi sınırlayamayacağı ortaya çıktı. Hamiliğini yaptığı PKK/PYD’nin sadece Afrin operasyonunda 3 bin 500’den fazla militanı Türkiye tarafından etkisiz hale getirildi. Bu ağır kayıplar en fazla ABD’nin Suriye politikasına darbe vurdu. Pentagon, Türkiye’ye Suriye’de durdurmak ve PKK/YPG’yi kurtarmak için cepheyi genişletmeye çalışıyor.

Ne var ki cepheyi ne kadar genişletirlerse genişletsinler bu saatten sonra Ankara’ya geri adım attırmaları mümkün değil. Türkiye ayağındaki prangalardan kurtuldu. FETÖ ve PKK etkisizleştikçe, bu örgütlerin gerçek sahipleriyle doğrudan yüzleşme evresine geçildi.

Macron’un “YPG’ye destek garantisi verdik” yönündeki sözleri ise Fransa’nın terörle açık işbirliğinin de bir itirafı. Bu itiraf, Türkiye’yi 40 yıldır vuran terörün arkasında hangi ülkelerin olduğunu net bir şekilde gösteriyor. MGK’nın önceki günkü bildirisinde PKK, PYD, FETÖ, DEAŞ için kullandığı “proje örgütler” ifadesi, Macron’un itirafıyla bir kez daha doğrulandı.

AHLAKİ ÜSTÜNLÜK DE AK PARTİ’DE

Kemal Kılıçdaroğlu, bu haftaki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan yalan ve iftiralarına bir yenisini ekledi. Cumhurbaşkanı’nı “FETÖ’nün siyasi ayağı olmakla” suçladı. FETÖ’nün kaset kumpasıyla CHP’nin başına geçirilen Kılıçdaroğlu’nun şüphesiz bu ilk yalanı, iftirası değil. Ama bu sözler, bugüne kadarki en kuyruklu yalanlardan biri olduğu için Cumhurbaşkanı tarafından yüksek düzeydeki tazminat davasına muhatap oldu.

Siyasi partilerin başındaki isimlerin kalitesini kazandıkları seçimler ve elde ettikleri başarılar gösterir. Kemal Bey kaybettiği seçimlerin yanı sıra kaybettiği davalarla da rekora doğru gidiyor. CHP yıllardır seçim kaybetmiyor sadece; temiz siyasette, dürüstlükte, doğrulukta da kaybeden taraf. Ahlaki üstünlükte de AK Parti birinci parti.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums