'Siviller öldürülüyor' meselesi

  • 9.02.2018 00:00

 Afganistan, Irak ve Suriye’de milyonlarca sivil insanın -doğrudan ve dolaylı- katledilmesinden, milyonlarca insanın ise mülteci konumuna gelerek hayatlarının mahvolmasından sorumlu olan ABD ve Avrupa’nın, Türkiye’yi bu konularda eleştirmeye hiç hakkı yok.

Sadece “Hakları olmadığı” için değil elbet; ortada Türkiye’yi suçlayacak bir kabahat da söz konusu değil. Türkiye ne işgalci bir ülkedir ne de sivillere zarar vermiştir. Bu gerçeğe rağmen Batı medyası, PKK/PYD kaynaklı bilgilerle Türkiye’nin itibarını zedelemeye devam ediyor.

Şu güne kadar ABD ve Avrupalı ülkelerin Suriye’de insanlığa karşı işlediği tek bir suç dahi gündeme getirilmedi. Ama dikkat edilirse Batı medyası, Türkiye’yi sistematik şekilde “teröre destek veren” ve “sivilleri vuran bir ülke” olarak lanse ediyor.

Bu kasıtlı kara propaganda çalışması, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasıyla daha da arttı. Terör örgütü PKK/PYD’nin Afrin operasyonuyla ilgili çarpıttığı haber, foto ve görüntüler Batı medyasında ciddi oranda yer buldu.

Maalesef; sahadaki uluslararası haber ajansları ve medya kuruluşları, PKK/PYD’nin tıpkı DEAŞ gibi Afrin’deki sivilleri rehin alarak canlı kalkan yaptığı gerçeğini (BM’nin bu korkunç gerçeği işaret eden raporlarına rağmen) görmezden gelmeyi hâlâ sürdürüyor. PKK/PYD, Afrin’de kadınlara, çocuklara, gençlere, yaşlılara zorla silah dağıtıyor. Şehirden sivillerin ayrılmasına izin vermedikleri gibi buna davrananları acımasızca öldürüyorlar. Döşedikleri mayınlar ve bombalı tuzaklar en fazla sivilleri vuruyor.

Batı medyası, DEAŞ’tan daha beter bu terör örgütünü görmeye yanaşmadığı gibi Türkiye’yi suçlayacak yalan malzeme toplama peşinde koşuyor.

ABD, Rusya, Esed rejimi, İran ve terör örgütü PKK/PYD’nin, sadece Suriye’de yaptıkları operasyonlarda öldürdükleri sivillerin sayısı yüz binlerle ifade ediliyor. ABD destekli Rakka operasyonunda ölen sivil sayısı bin 813 iken, 450 bin sivil de yerinden edildi.

Türkiye, ne Fırat Kalkanı operasyonunda, ne Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillere zarar verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri, bile isteye asla tek bir sivile zarar vermemiştir, vermez de. Ortadoğu’yu kan deryasına çeviren ABD ve Avrupa ile içerideki uzantıları, “Afrin’de sivillere zarar veriliyor”yaygarasıyla Türkiye’yi baskı altına almaya çalışıyor. Ankara’nın Zeytin Dalı Harekatı’nı sonlandırması için kendilerince baskı kuruyorlar.

Ancak Ankara Suriye’nin yanı sıra terör örgütüne karşı Irak’ta da büyük bir operasyona hazırlanıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, geçen hafta Bağdat’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyaretin perde arkası dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “PKK’ya karşı Irak yönetimiyle ortak operasyona hazırlanıyoruz” sözleriyle aydınlandı.

Türkiye, terör örgütü PKK/PYD’ye karşı mücadeleyi Suriye ve Irak’ta devam ettirecek. Eskiden terör unsurları içeride büyük tehlike arz ederdi ama son iki yılda terörle mücadelede büyük yol alındı. Türkiye, kırsala dayalı PKK terörünün sonunu getirdi. Terörist aktivitesi son 40 yılın en alt seviyesinde. Bombalı araç ve canlı bomba saldırıları yapma imkanları elbet bitmiş değil. Ama terörle mücadelede ilk kez bu kadar başarılı bir dönem yaşanıyor.

Terörün kaynağına ilişmeden “terörle mücadele” edilmeyeceği iyice anlaşıldı; bundan sonra terörle mücadele ağırlıklı olarak sınır ötesinde olacak. Bu mücadeleyi durdurmak için Türkiye’nin önüne birçok engel çıkaracaklar. Türkiye’nin başına bela ettikleri terörün varlığını devam ettirmesi için tüm imkanlarını seferber edecekler. “Siviller öldürülüyor” yaygarası da Pentagon’un içine düştüğü telaşın bir göstergesi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums