Pentagon’un Afrin planı

  • 7.02.2018 00:00

 Türkiye’nin başlattığı Zeytindalı Harekatı’na nasıl bir karşılık verileceği merak konusuydu. Pentagon, Ankara’yı epey bir tarttıktan ve yokladıktan sonra Fırat’ın doğusundaki PYD güçlerini Afrin’e kaydırdı. Afrin’i boşaltıp PKK/PYD’yi geri çekseler Ankara’nın burada durmayacağını, Fırat’ın doğusuna kadar devam edeceğini anladılar.

Nitekim şu an sahadan gelen haberler de PKK/PYD’nin tüm terör unsurlarını Afrin’e kaydırdığını gösteriyor. Türkiye’yi Afrin’de durduramazlarsa Fırat’ın doğusunu da elde tutamayacaklarını biliyorlar. PKK’nın bir kurmay aklı yok; sahadaki terör unsurlarına Pentagon komuta ediyor.

Pentagon, Türkiye’yi Afrin’de durdurma stratejisini oluşturduktan sonra içerideki muhalefeti de harekete geçirdi. CHP ve muhalefetin birdenbire ağız değiştirerek Afrin merkeze girilmemesi yönünde açıklamalar yapması, iktidar üzerinde ne menem bir baskı kurulacağının ipucunu da veriyor.

Afrin merkezde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ağır kayıplar verdirterek içerideki hoşnutsuzluğu yükseltmeyi ve bunun üzerinden de Zeytindalı Harekatı’nı sonlandırmayı planlıyorlar. Bunun ayak sesleri zaten şimdiden gelmeye başladı bile. Bir yandan şehit haberlerini kullanarak toplumda moral bozukluğu yaratmaya çalışıyorlar, diğer yandan da milleti hükümete karşı kışkırtarak Zeytindalı Harekatı’na son verilmesini sağlamaya çalışıyorlar.

Ankara, Pentagon’un Afrin planını çözdüğü gibi içerideki bozguncu şebekeyi da fark etmiş durumda. Ne olursa olsun Türkiye, güney sınırlarımızda oluşturulan terör koridoruna, dolayısıyla PKK devletine müsamaha göstermeyecek. Dışarıda ve içeride nasıl bir baskı mekanizması harekete geçerse geçsin, Ankara Zeytindalı Harekatı’nı yarıda kesmeyecek.

PKK/PYD’yi Afrin’de tahkim eden Pentagon’un kurduğu tuzaklar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüyüşünü etkilemeyecek. ABD’nin güney sınırlarımızda oluşturduğu terör koridorunun tek hedefinin Türkiye olduğu tüm yönleriyle artık ortaya çıktı. Güneyimizdeki terör ordusunun da, terör devletinin de tek hedefi Türkiye’dir. Bu yüzden Ankara, sonuna kadar giderek, bu terör yapılarını tasfiye edecektir. ABD ve içerideki siyasi uzantıları Ankara’yı durduramayacaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums