Zeytin Dalı’nın sersemlettiği ABD’li komutan

  • 2.02.2018 00:00

 ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, Suriye ve Irak’ta çok önemli görevler üstlenen bir isim. Kendisini, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından tutuklanan FETÖ’cüler için sarf ettiği “Sahadaki müttefiklerimiz” sözüyle hatırlıyoruz.

İşte bu General Votel, son günlerde ilginç açıklamalarıyla yeniden gündemde. ABD’nin Menbiç’ten çekilmeyeceğini açıklayan General Votel “PYD’ye müteşekkiriz”, “PYD/YPG’yi desteklemeye devam edeceğiz” demeçleriyle de kendince Ankara’ya mesaj gönderiyor.

Bu sözleriyle Türkiye’yi inciteceğini, öfkelendirdiğini sanıyor herhalde. Oysa bu görüntü, ABD’li komutanının kimyasının iyice bozulduğunu gösteriyor. General’in üst perdeden tehdit savurmasına, aba altından sopa göstermesine bakmayın Zeytin Dalı Harekatı, ABD’nin planlarına büyük bir darbe vurdu. General Votel’in burada komuta ettiği bütün çalışmalar, Zeytin Dalı Harekatı’yla yerle bir oldu. Komutanın moral bozukluğu bundan kaynaklanmaktadır.

ABD’li komutanın öfkeli, tepkili açıklamalarının Ankara için hiçbir önemi yok. Zeytin Dalı Operasyonu’yla Ankara, ABD’nin bölgedeki planlarını yerle bir etti. ABD’nin terör örgütü PKK/PYD’yi meşrulaştırma ve devletleştirme girişimi suya düştü. ABD’nin yarım asrı geçen bu faaliyeti, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla yerle bir oldu.

ABD’li komutan da bu gerçeğin farkında. Ve Türkiye’yi bir şekilde hâlâ durdurabileceklerini sanıyorlar. Böyle düşünmeleri de tabii normal; çünkü, ABD/NATO’nun yarım asrı geçen çalışması (PKK-PYD) göz göre göre çöpe gidiyor. Bunun kabul edilir bir yanı yok, kendilerince.

Evet, ABD’nin Türkiye’yi hedef alan iki büyük projesi Ankara’nın askeri, siyasi ve diplomatik hamleleriyle çökertilerek boşa çıkarıldı. FETÖ’den sonra PKK/PYD projesi de ABD’nin elinde patladı. Şimdi PKK/PYD’yle ne yapabileceklerini hep birlikte göreceğiz. Bu kadar yatırım, 5 bin TIR silah-mühimmat yardımı, bu kadar tezgah, komplo hep boşa gitti. Terör devleti hayalini bir 50 yıl daha ertelemek zorunda kalacaklar. PKK/PYD’yi bırakalım devlet yapmayı, meşru aktöre bile çeviremediler; PYD’yi ne Cenevre’ye, ne Soçi’ye sokabildiler.

ABD’li komutanın kimyasının bozulmasının sebebi işte bu gerçekler. Dışarıdan ve içeriden saldırdılar, bütün terör örgütlerini harekete geçirdiler, darbeye kalkıştılar, Erdoğan’ı bütün dünyanın hedefi haline getirdiler ama bir türlü istedikleri sonucu alamadılar, Erdoğan’ı denklem dışı bırakamadılar.

Ankara, Afrin’le sınırlı kalmayıp ilerleyen günlerde Menbiç’e de girecek, ABD ise buradan ya çıkacak ya da ayak altında dolaşmayacak. General Votel, Ankara’nın kararlılığına bizzat kendisi şahitlik edecek.

Uluslararası toplum, Zeytin Dalı Operasyonu’yla Türkiye’nin meşru savunma hakkını kullandığını düşünüyor ve Ankara’yı destekliyor. Dünya, ABD’nin canlı bomba saldırıları düzenleyen bir terör örgütüyle ortaklık kurduğunu, terör örgütleriyle fazla iç içe geçtiğini artık yüksek sesle konuşmaya başladı. ABD’nin kendi içinde de terör örgütüyle sürdürülen bu ortaklığa ciddi itirazlar yükseliyor. “DEAŞ ile mücadele” yalanının sonuna gelindi. ABD’nin maskesi düştü. Dünyayı keriz yerine koyamazlar artık, hele Türkiye’yi hiç!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums