Türk-Amerikan dostluğunun kısa hikayesi

  • 29.01.2018 00:00

 Türkiye, yıllarca ABD ve İsrail’in kapısında deyim yerindeyse istihbarat dilendi. ABD ve İsrail’in, terör örgütüne ilişkin bilgileri Ankara’ya aktaracağı düşünüldü. Bu konuda bir sürü de sözde anlaşma yapıldı. Dünya kadar masraf edildi. Sonuçta ABD’nin Ankara ile değil, PKK/PYD’nin stratejik ortağı olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’ye verilmeyen silahlar bugün terör örgütüne bedavaya veriliyor. Türkiye’nin operasyonları hakkında örgüte anlık istihbarat bilgisi de sunuluyor. ABD, örgüte kripto iletişim araçları sağladığı gibi, terör örgütü liderlerine koruma da sağlıyor. Ankara’nın bugüne kadar Kandil’deki örgüt liderlerinden birine bile zarar verememesi, bu kişilerin ABD koruması altında olduğunu açık ve net bir şekilde göstermekte. ABD, Ankara’nın operasyonlarını önceden Kandil’e uçurarak terör örgütüne hep koruma sağladı. Kuzey Irak’ta Türk istihbaratçılarını tuzağa düşürenin ABD’den başkası olduğunu mu sanıyorsunuz?

ABD, yıllardır Türkiye’ye karşı asimetrik bir savaş sürdürüyor. Bir avuç haini saymazsak bu gerçeği anlamayan kalmadı. 40 bin vatandaşımızı şehit eden terör örgütünün arkasında ABD, İsrail ve NATO bulunmakta. Ankara bu gerçeği gördükten sonra devletin bekasının tehlike altında olduğunu kavradı. Yarım asrı geçen Amerikan-Türk stratejik dostluğunun büyük bir aldatmaca olduğu bugün daha iyi görülüyor.

15 Temmuz darbe kalkışması Türkiye için bir milattır. Darbenin arkasında ABD vardır ve bu gerçeği gizleme gereği bile duymamıştır. Fetullah Gülen’in Pensilvanya’da korumaya devam ederek, yeni bir darbe peşinde olduğunu da açıkça ilan etmiştir.

Türkiye’nin bekasını tehdit eden örgütler (FETÖ ve PKK) aynı zamanda ABD’nin kara gücü-müttefiki konumundadır. O halde ABD’yle köprüleri yakmadan devletin bekasını korumak mümkün değildir. Zeytin Dalı Harekatı, ABD’nin kara gücüne karşı başlatılan bir operasyondur, dolayısıyla ABD’yi ve ABD’nin bu bölgedeki planlarını hedeflemektedir.

Ankara’nın bu aşamaya gelmesi büyük bir başarıdır. Sonunda şeytanın bacağı kırılmış, ABD’nin aşılamaz sandığı eşiği, Türk Silahlı Kuvvetleri son derece profesyonel bir operasyonla aşmıştır. Fırat’ın batısı da, doğusu da artık Türkiye’nin hedefindedir. Terör örgütü Irak sınırına kadar olan bölgeden temizlenecektir. ABD’nin operasyonu sınırlı tutması için Ankara’ya yaptığı baskılar da sonuç vermedi. Ankara, PKK/PYD’ye karşı planladığı operasyonu Afrin’i tümden ele geçirene kadar kararlı bir şekilde yürütmeyi sürdürecektir. Ardın da sıra Menbiç’e ve Fırat’ın doğusuna gelecek.

ABD’nin 40 yıldır kurduğu oyunu bozan Tayyip Erdoğan oldu. Güney sınırlarımızda terör devletini kurarken, Ankara’da buna direnecek bir siyasi iradenin çıkmayacağını düşünüyorlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu planlara direndiği için 15 Temmuz darbesine kalkıştılar. Millet darbeye direnince işler tam tersine döndü; Ankara, ABD’nin planlarını bozmak için TSK’yı Suriye’ye soktu.

Zeytin Dalı Harekatı, Türk Amerikan ilişkilerinde yeni bir sayfa açmıştır. Yarım asrı geçen Türk Amerikan ortaklığı bitmiştir. Yeni bir sayfa açılması için de Amerika’nın bugünkünden farklı şeyler söylemesi ve yapması gerekiyor ki, bunun henüz çok uzağındayız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums