Ankara, ABD’yle karşı karşıya gelmeyi bile göze aldı

  • 27.01.2018 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “bayraklarınızı, rozetlerinizi, armalarınızı söküp çekilin ki, PKK/PYD’yi vurduğumuzda siz de onlarla birlikte çukurlara gömülmeyin” dedi.

Amerikan yönetimi, kulaklarına inanamadığı için ha bire sahada Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemediğini hatırlatıp duruyor.

Oysa Ankara, onlara tane tane “Afrin’e giriyorum, ardından sıra Menbiç’e gelecek. Sakın terör örgütüne kalkan olmayın” diye anlattı.

Karşı karşıya gelmeyelim uyarısını yapan Türkiye, ABD değil. Bunu Beyaz Saray’ın ahmak sözcüleri anlamakta zorlanabilir; ama Erdoğan’ın uyarıları yeterince açık.

Ankara, operasyon için düğmeye bastığında sahada ABD ile karşı karşıya gelebileceğini biliyordu. Bunu göze alarak Suriye’ye girildi. Pentagon’un bunu doğru analiz ettiğini düşünüyorum; Erdoğan’ı yeterince tanımış olmalılar; Ankara blöf yapmaz, gerekirse vurur.

Bu kararlılığı henüz anlayamamış olabilirler ama çok geçmeden anlayacaklarını sanıyorum.

Beyaz Saray, Ankara ile hâlâ tepeden konuşma hatasına düşüyor. Afrin harekatını sınırlı tutmamızı, Menbiç’e girmememizi, PKK’yla uğraşmamamızı emir verir gibi söyleyebiliyorlar. ABD’nin kabadayılığı Türkiye’ye artık sökmez. Ankara, ne pahasına olursa olsun güney sınırlarında terör devleti kurulmasına müsaade etmeyecek. Ankara’nın bir adım dahi gerilemeyeceği noktadayız. Ülkenin bütünlüğü, milletin birliği, devletin devamlılığı için her şey göze alınmış.

Pentagon’un amacı güney sınırlarımızda terör örgütüne korunaklı özerk bir bölge kurmaktı. İleride de bunu “Büyük Kürdistan”a dönüştürmeyi planlıyorlardı. Türkiye ise bu oyunu bozmak için sahaya indi. Ankara, kuru tehditlerle, kabadayılıkla geri adım atmaz. Bedeli ne olursa olsun, bunu göze almış durumda. Menbiç operasyonu başladığında ABD bu gerçeği daha iyi görecektir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums