ABD’nin büyüsü bozuldu

  • 5.02.2018 00:00

 Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada jüri uzun tartışmalardan sonra nihayet bir karara vardı. Ve Hakan Atilla, beş iddiadan suçlu bulundu. Atilla hakkındaki ceza ileriki günlerde açıklanacak.

Zaman tünelinde biraz geriye gitsek, böyle bir mahkeme kararı eski Türkiye’de birkaç hükümetin devrilmesini sağlayabilirdi.

Ne demek! Türkiye, ABD ambargosunu delecek, bundan suçlu bulunacak ama buna rağmen hayatın olağan akışında bir değişiklik olmayacak; bu mümkün müydü?

Eskiden olsa Ankara’da taşlar yerinden oynardı. TSK sallanır, hükümet devrilir, cumhurbaşkanı gider. Evet, tam da böyle olurdu.

Aylardır bir tiyatro oyunu gibi izlediğimiz Sarraf tezgahının ABD’de kurulmasının sebebi de işte bu eski hislerle ilgili. ABD’nin uyandırdığı o “büyüklük” hissi şimdilerde kalmamış nedense. Her şeye gücü yeten ABD’den eser yok şimdi!

Geriye Kuzey Kore lideri Kim Jong’un dalga geçtiği bir Amerika gerçeği var, köpeklere maskara olmuş kocayan kurtun hikayesindeki gibi…

ABD’yi artık kimse ciddiye almıyor.

Haa burada ABD’yi hâlâ ciddiye alan bazı önemli şahsiyetler yok değil.

Tanıyoruz kendilerini.

Bunlar “dış politika iç politikaya benzemez” diye eleştiriyorlar Erdoğan’ı.

“Hamaset yapar gibi dış politika olmaz, milletin önünde konuştuğunuz gibi hareket edemezsiniz”, diyorlar.

Sahiden, böyle düşünüyorlar ve bundan da hiç utanmıyorlar.

Meğerse eskiden işler böyle yürürmüş.

ABD ne istiyorsa Ankara’nın da onu yapması gerektiğini düşünüyorlar.

ABD’de iktidar Savunma Bakanlığı ve CIA’de olduğu için bunlara “Pentagon uşakları” diyebiliriz rahatlıkla. Yaptıkları ABD yandaşlığı bile değil, Küreselci Siyonist çetenin uşaklığı…

Oysa görüyoruz işte; ABD’nin eski gücünden eser yok. Ne diğer devletler, ne Türkiye ABD’nin sömürgesi ya da mandası gibi davranıyor.

Hakan Atilla davası ortada işte. Aylardır Türkiye’yi masaya yatırmış yargılıyorlar sözde. Sonuçta, ne Türkiye’yi ne de kamuoyunu etkilemeyi başardılar. Ne hükümet devrildi, ne taşlar yerinden oynadı, ne de oynayacak. İki üç tane FETÖ’cü şarlatanın sosyal medyayı meşgul etmesinin üzerinde bir aksiyon yaratamadılar.

ABD’nin büyüsü çoktan bozuldu. Bu gerçeği Trump’ın Kudüs kararında bir kez daha gördük. ABD ve İsrail, dünyada tek başlarına kaldı, hem de Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı diplomatik girişimlerle. Bu yüzden Amerikan mahkemelerinin Hakan Atilla hakkında aldığı karar veya vereceği ceza, Türkiye nezdinde yok hükmündedir. Büyük umutlar bağlanarak Türkiye aleyhinde kurulan Sarraf tezgahı, ABD’nin adalet ve yargı sisteminin tümden kokuştuğunu gözler önüne sermesi bakımından son derece öğretici oldu. Türkiye’yi yargılamaya çalışırken dünyaya rezil oldular. Kim kazandı, kim kaybetti dersiniz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums