Provokatör elçi ve Kemal Bey

  • 11.10.2017 00:00

 Vize krizi ve Türk askerinin İdlip’e intikali hem ABD’nin hem de buradaki paralel muhalefetin kimyasını iyice bozmuşa benziyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli Metin Topuz’un tutuklanması, M. C. Adlı ikinci bir kişi hakkında da gözaltı kararı çıkarılması, Büyükelçi John Bass’in soğuk kanlılığını yitirmesine neden oldu anlaşılan.

Büyükelçi’nin siyasi parti liderleri gibi basın toplantıları yapması, hükümeti hedef alan sert açıklamalarda bulunması ve vizeleri askıya alma gibi agresif kararlara yönelmesi de bu gerçeği açık bir şekilde gösteriyor.

FETÖ irtibatlı sadık bir çalışanlarının tutuklanması morallerini alt üst etmeye yetti. Ne bekliyorlardı bilmiyorum; ama Türk Yargısı’nın, ABD’nin buradaki misyonlarına uzanacak bir soruşturmayı yürütemeyeceğini sanıyorlardı, herhalde.

Oysa ABD Yargısı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın koruma polisleri hakkında son derece rahat bir şekilde tutuklama kararı çıkarabiliyor; kamu bankası çalışanları ile eski bir hükümet üyesi hakkında kolayca yakalama kararı verebiliyor, değil mi?

Türkiye, bu kararlardan sonra diplomatik bir kriz çıkarmaya yönelmedi. Her ne kadar burada CHP, Doğan Medyası ve liberal İslamcılar’dan oluşan bir büyük koro, ABD’deki Yargı kararlarını alkışlasa da hükümet soğukkanlılığını korumayı başardı. ABD’deki Yargı kararlarıyla ne Cumhurbaşkanı’nın, ne Başbakan’ın moralini bozabildiler.

Belki de Amerikan Yargısı’na teşekkür etmeliyiz, bizim Türk Yargısı’nın da biraz kendisine gelmesini sağladı. Yargı, daha yeni yeni ABD Büyükelçiliği’nin FETÖ’yle bağlantısını, İncirlik Üssü’ndeki Amerikalı askerlerin 15 Temmuz darbe girişimindeki etkisini ve ve Amerikan casusların bu topraklarda ne dolaplar çevirdiğini soruşturmaya yöneldi.

Cin şişeden bir kere çıktı; bundan böyle, Türk Yargısı yabancı devletlerin bütün pisliklerini gözler önüne serecek; Amerikan konsolosluklarının Güneydoğu’yu karıştırma planları da bir bir deşifre olacak. Türk kamuoyu, Amerikan temsilciliklerinin bu topraklarda çevirdiği dolapları daha net görme fırsatı bulacak.

John Bass, zorlama krizler çıkararak, hükümetleri karşı karşıya getirerek bu pisliklerin üzerini örtemez. ABD Elçisi’nin burada yediği haltlar ve kurduğu yakınlıklar en kısa sürede bir bir ortaya dökülecek.

İDLİP, KEMAL BEY’İN KİMYASINI BOZDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup konuşmasının büyük bir bölümünü dün İdlip’e ayırdı. Altı ayrı madde halinde hükümete suçlamalar geliştirdi.

Yok İdlip’e Esed için girmişiz, Esed’in işini yapıyormuşuz falan.

Bu öfkenin, bu hiddetin nedeni ne Kemal Bey?

Türk askeri, ülkenin bekasını tehdit eden terör örgütlerine karşı sınırımızda önlemler alıyor. Devletin bölgedeki ağırlığı artıyor. Ortadoğu yeniden şekillenecekse Türkiye burada kendince bir etki sahibi olmaya çalışıyor.

Bunda sizi rahatsız eden, sizin canınızı acıtan ne?

Türk devletinin Suriye ve Irak’ta ağırlığını hissettirmesi, Akdeniz’e ulaşacak bir terör koridorunun önünü kesmesi mi?

Türk askerinin “İkinci İsrail” hayallerini yerle yeksan etmesi mi?

Yoksa sırada Afrin’in olması mı? Canınızı acıtan hangisi Kemal Bey?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums