ABD’nin ‘koruma’ mesajı

  • 20.09.2017 00:00

  ABD ile Türkiye arasındaki “stratejik ortaklık” ilişkisine son darbe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları için alınması planlanan 1.2 milyon dolarlık silah satışının iptali oldu. ABD, bu hareketle herhalde Cumhurbaşkanı’na, “korumaları” üzerinden mühim bir mesaj vermek istiyor.

Türk milletinin yabancısı olmadığı bir mesaj bu. 2013’teki Gezi kalkışmasından bu yana sonu gelmeyen, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın ve ailesinin canına kasta kadar uzanan tehditlerin devamı diyelim bize buna.

Bu durum bile iki ülke arasındaki “stratejik ortaklık”sürecinin çoktan bittiğini gösteriyor; iki ülke arasındaki ilişki bugün taktik seviyelerde sürüyor. Açık konuşalım; Cumhurbaşkanı’nın korumaları için parasıyla alınmak istenen silahlar bile Amerikan yönetimi tarafından verilmiyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinde şantaj aracı olarak kullanılıyorsa “stratejik ortaklıktan” zaten bahsedilemez.

Devlet bu gerçeğin bilincinde; Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tutalım Başbakan Binali Yıldırım’a ve devletin tepesindeki diğer yöneticilere kadar Ankara, ABD’yle yarım asrı geçen sıkı ortaklığın artık geride kaldığını görüyor, biliyor. Arada bir “Şöyle ortağız”, “böyle ortağız” lafları edilse de bu dilin, diplomatik birtakım gerekliliklerin ötesinde hiçbir anlamı yok.

Ankara’nın plan ve hesaplarını Batı’ya göre göre yapmadığı artık sır değil. 15 Temmuz gecesi ABD’nin takındığı tutum ve İncirlik’teki Amerikan personelinin FETÖ darbesine teşrifi Ankara’da herkesin gözünü açtı.

Darbenin liderini himaye eden ABD’yle, Türkiye’nin bekasını tehdit eden teröre binlerce TIR silah gönderen Washington’la “stratejik ortaklık”ta ısrar etmek için zaten saf olmak gerekir ki, Ankara o sıkıntılı ruh halini geç de olsa aştı.

Baksanıza ABD, Cumhurbaşkanı’nın korumaları için dahi silah vermeye yanaşmıyor. Ama öte yandan terör örgütü PKK/PYD için binlerce TIR dolusu silahı bedavaya gönderiyor.

Pentagon, terör örgütü PKK/PYD’yi Türkiye’ye karşı silahlandırırken; Almanya da “mültecilik”müessesesini kullanarak, terör örgütü FETÖ ve PKK’nın ileri gelenlerini koruması altına alıyor. ABD ve Avrupa, terör örgütlerini Türkiye’ye karşı, bu dünyanın değerlerini de altüst edecek tarzda bir fütursuzlukla destekliyor!

Türkiye’nin bütünlüğüne dönük tehditlerin arkasında Avrupalı devletler ve Amerika bulunuyor. Düşünebiliyor musunuz; “Stratejik müttefikimiz”, ülkemizin toprak bütünlüğünü tehdit eden örgütlerin tam destekçisi konumunda!

Durum bu kadar açıkken Ankara’nın, ABD’yi “stratejik müttefik” görmesi mümkün değil.

Artık iki taraf da “stratejik müttefikliğin” retorikten ibaret olduğunu bilerek hamlelerini yapıyor. Türkiye, kendi milli güvenliğini sağlamak için ne Avrupa’ya, ne ABD’ye bel bağlıyor; aksine, milli güvenlikle ilgili tedbirler ABD ve Avrupa’nın Türkiye karşıtı hamlelerine bakılarak alınıyor.

Cumhurbaşkanı korumaları için öngörülen silah satışının askıya alınması da kimseyi şaşırtmadı; bu karar, ne Cumhurbaşkanı Erdoğan için ne de millet için sürpriz oldu. Türk milleti nezdinde ABD’nin maskesi düşeli çok oldu.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums