Değişim talebi milletin

  • 28.07.2017 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin genel başkanlık makamına geçtiği gün 'metal yorgunluk'tan bahsederek, teşkilatlarda, belediyelerde ve devlet bürokrasisinde değişim sinyali vermişti.

Erdoğan dün de kabine üyeleri ve milletvekilleriyle yaptığı toplantıda 'Yorulan varsa çekilsin' diyerek AK Parti'deki 'değişim' ve 'yenilenme' hususunda kararlı olduğunu gösterdi.

AK Parti, değişim ve yenilenme iddiasını kaybettiği gün bütün gücünü kaybeder. Cumhurbaşkanı bunun farkında, ama teşkilatlar değil. Siyasal sistemin değiştiği, 2019'da büyük bir seçim sınavıyla karşı karşıya olunduğu gerçeği gözününe alındığında Erdoğan'ın ısrarı daha iyi anlaşılabilir.

16 Nisan referandumunda ortaya çıkan tablo AK Parti'deki değişim ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu gösterdi. 15 Temmuz'un ardından yapılan bir halk oylamasında muhalefet darbenin mağduru partiyle neredeyse kafa kafaya yarıştı. Burada bir şeylerin ters gittiği açıkça kendisini gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan işte ters giden o şey her neyse, onu bütünlüklü bir değişim süreciyle ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Yola millet için, hizmet için çıkan; devleti ve milleti hep ön planda tutan bir parti kaybetmez; AK Parti 15 yıldır, bu bilinçle çalışmakta; fakat Erdoğan'ın 'metal yorgunluk' dediği hastalık veya kusur çarkları yavaşlatmaya, ahengi bozmaya, millet nezdinde kimi tepkilere yol açtı.

Erdoğan'ın dillendirdiği 'değişim', aslında milletin talebi ve ihtiyacı olarak gündeme geldi. Millet, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'den razı; ama halkın, belediyelerde, teşkilatlarda, devlette değişim ve yenilenme istediği de bir gerçek.

Hem partiyi birarada tutmak ve hem de parti teşkilatlarından tutalım belediye ve devlet bürokrasisine kadar uzanan geniş alanda statükoyu bozmak kolay değil. Rakiplerin statükosunu bozmak kolay, zor olan 15 yıldır içeride, kendinin oluşturduğu statükoyu bozmaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir çok zorlukla karşılaşacaktır, ama bu görevin muhakkak üstesinden gelmek zorunda.

Milletin değişim talebi karşılanmazsa bunun iktidara faturası er veya geç çıkar. 7 Haziran seçimleri ile 16 Nisan halk oylamasında bunun işaretini gördük. Milletin karşısına ciddi bir değişim ve yenilenme ile çıkılmazsa, iktidar değişim ve yenilenme sürecini başarıyla tamamlamazsa sonuçları yıkıcı ve ağır olur. Değişim ve yenilenme lafla sınırlı bırakılamaz, milleti tatmin edecek boyutlarda olmak zorundadır. Erdoğan'ın başlattığı bu değişim süreci başarıyla devam ederse 2019 seçimleri rahatlıkla kazanılır ve Türkiye, Cumhuriyetin yüzüncü yılına güvenle girer.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums