Ayakkabıların yanında terlikleri de sergileyin

  • 19.07.2017 00:00

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet yürüyüşü”nde giydiği spor ayakkabıları sergilenmek üzere Koç Müzesi’ne gönderilmiş. Hürriyet’te çıkan habere göre talep Koç Müzesi’nden gelmiş. Beklerdik ki, müze yetkilileri Kemal Bey’in ayakkabılarının yanında, 15 Temmuz darbesini izlerken görüntülenen terliklerini de sergilesin.

Bunun mümkün olmayacağını biliyoruz, elbette. Müzenin amacı siyasi tarihe kendince katkıda bulunmak, süslemeler eklemek herhalde.

Fakat Kemal Bey’in ayakkabılarını siyasal tarihin önemli bir parçası haline getirmek, bu ülkeye ve millete hakaret anlamına geldiği gibi bize, geçmişimize, tarihe dair önemli ipuçları da veriyor; bu hadiseyle, siyasal tarihimizin -en azından- bir döneminin nasıl çerden çöpten toplama, zorlama, uydurma bir ürün olduğunu daha iyi anlıyoruz.

Burada Kemal Bey’in ayakkabılarından “tarih yaratma” iddiasında olan bir güçle/yapıyla karşı karşıyayız. Tarihi, bir oyun hamuru gibi şekillendirebileceğini düşünüyor bu güç. Bu kibir şüphesiz ülkenin dününü şekillendirmiş olmalarından ileri geliyor. Haklarını teslim edelim; geçmişte “ol” dedikleri oldu, “öl” dedikleri öldü.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayakkabılarını müzede sergileyerek bir siyaset kuklasından “lider”yaratabileceklerini de sanıyorlar. En azından bunu deniyorlar, diyelim. Tutup tutmayacağını kendileri de pek bilmiyor. Ama yine de FETÖ’nün kaset kumpasıyla, kirli yöntemlerle işbaşına gelen Kemal Kılıçdaroğlu’ndan siyasi şahsiyet üretmeye, ikinci bir “Gandi” çıkarmaya uğraşıyorlar.

Bu siyasi düzenek yüzyıldır çalışıyor, sadece Kemal Bey’in şahsıyla sınırlı değil. Öne çıkarılan Kemal Bey gibi isimler veya kişilikler genellikle siyaseti dizayn etmek ve tarihe istedikleri gibi yön vermek için kullanılmışlardır. Süreç içinde öğrendik ki, bu güçlerin en kahramanı, en çok lider olanı ve en çok öne çıkanı aslında bu ülkenin, bu devletin ve bu milletin en çok aleyhine iş yapanı veya kullanılanıdır.

Koç Müzesi’nden açık-örtülü sergilenen başka hangi malzemeler var? Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbecilerini kurtarmak için, FETÖ için yürüdü; kendisine yürüyüş boyunca FETÖ’den tutalım PKK’nın siyasi uzantılarına ve sol örgütlere kadar çok renkli isimler eşlik etti. Bunların hepsinden bir parça sergilenmeyi hak ediyor, Koç Müzesi’nde.

Bu ülkenin gerçek kahramanlarına, 15 Temmuz’u durduran millete, Ömer Halisdemir’lere bu müzede yer yok ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayakkabıları nasıl oluyorsa başköşede sergilenecek.

Oysa Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu bir anda, gecede sokağa çıkma gereği duymadığı gibi terlikleriyle, koltuklara kurularak, elinde çay fincanıyla bu ülkeye ve millete yönelik yapılan saldırıyı izledi.

Bu ülkenin yüzyıldır uğradığı en büyük saldırı 15 Temmuz’du, ama ana muhalefet partisinin başkanı o gece Türkiye’ye yönelik saldırıyı televizyon başında izlemeyi tercih etti. Sokağa ise 15 Temmuz’u yapanları savunmak için ancak indi. Eski Türkiye’nin muktedirleri kimi tarihin içinde tutacaklarını, kahramanlaştıracaklarını kimi tarihten sileceklerini gayet iyi biliyorlar, bu ülkeyi müdafaa edenleri koruyacak değiller elbet.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums