CHP, “kripto FETÖ”cü avında

  • 17.06.2017 00:00

 CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Enis Berberoğlu hakkında karar veren hakimin içki masasında çekilen bir fotoğrafını paylaşarak “Kripto FETÖ’cü” uyarısında bulundu. Bu zihniyete göre Enis Berberoğlu’na ceza veren hakim “Kripto FETÖ”cü olabilir!

Yargı’daki FETÖ varlığı şüphesiz adalet mekanizmasına olan güveni, inancı yerle bir etti. Türkiye, bu gerçeği 17-25 Aralık Yargı darbesi girişiminin ardından derinden hissetti. Türkiye o gün bugündür FETÖ’nün Yargı’da açtığı bu yarayı sarmaya çalışıyor.

Ama bunun kolay olmadığı, virüsün Yargı bünyesini bütünüyle sardığı anlaşılınca hükümet köklü bir temizliği, yeniden yapılanmayı gündemine almak zorunda kaldı. 16 Nisan’da kabul edilen anayasa değişikliği paketiyle HSYK lağvedilerek yerine “HSK” kuruldu.

15 Temmuz darbesinin ardından yapısal çözümlerle FETÖ’nün Yargı’daki varlığı tasfiye sürecine girdi. Ancak FETÖ’nün adalet mekanizmasında yol açtığı hasarın etkisi hâlâ sürüyor. Her Yargı kararı siyaset, medya ve kamuoyu tarafından masaya yatırılarak irdelenmeye çalışılıyor. Bir kere Yargı kararları siyasi süzgece tabi tutulmaya başlandığında sonu gelmeyecek biçimde mahkemeler üzerinde bir baskı gücü meydana gelir.

İşine gelmeyen kararı eleştirme, mahkemeler üzerinde baskı kurma, hakim ve savcıları kamuoyunun önüne atarak tehdit etme, zamanla doğal bir hak olarak görülmeye başlanır ve bu da maalesef, adalet mekanizmasının iflasını beraberinde getirir.

İşin nereye vardığını görmek için CHP’nin, Enis Berberoğlu kararını veren hakimi “Kripto FETÖ”cü ilan etmesine bakmak yeterli. CHP’li vekiller bile bugün “Kripto FETÖ”cü avında. FETÖ’yle mücadelenin yanından geçmeyen CHP’nin, bu örgütün “kripto” unsurlarıyla mücadeleye girişmesi nerden bakarsanız büyük bir tutarsızlık.

Enis Berberoğlu kararına yönelik her cepheden “provokasyon” uyarısı yapıldı; siyasilerin ve medyanın her kararı politik süzgeçlerden geçirerek yorumlaması önü alınmaz bir provokasyonlar zincirini doğurur. Yargı’nın tarafsızlığından, bağımsızlığından en çok şikayet edenler, aslında Yargı’yı en çok baskı altına almaya çalışanlardır. Enis Berberoğlu kararını veren hakimin özel hayatına dair fotoğrafı paylaşan ve hakimi “Kripto FETÖ”cü olmakla suçlayan CHP’li vekilin, tam da FETÖ yöntemleriyle “operasyon” yapmakta olduğu açık değil mi?

17-25 Aralık Yargı darbesi girişiminde Hürriyet gazetesini FETÖ’nün operasyon gazetesine çeviren, bu gazeteyi FETÖ’nün ahlaksız operasyonlarında kullanan eski genel yayın müdürünün (Enis Berberoğlu) geride bıraktığı yazar arkadaşları, aynı şekilde mahkemeleri suçlayarak hakimleri baskı altına alan bir kampanyanın içinde. FETÖ’cü polis-savcı-hakimlerle birlikte operasyon yapan gazetenin “Yargı’nın bağımsızlığı”ndan şikayet etmesi son derece ilkesiz ve tutarsız bir yaklaşım. Doğan Holding’in, grup hakkındaki hukuki işlemleri aracılar vasıtasıyla Pensilvanya üzerinden çözmeye çalıştığını unuttuk mu?

AK Parti’ye yakın olan gazetelerde de birçok yazar aynı hatanın içinde. Star gazetesinden Ahmet Taşgetiren, mahkemelerin aldığı kararlardan en çok şikayet eden isimlerin başında geliyor. “Bağımsız”, “Tarafsız” Yargı’nın önemine bu kadar çok dikkat çeken yazarın, neredeyse her yazısı FETÖ mensuplarıyla ilgili karar alan mahkeme ve yargıçları itibarsızlaştırma üzerine. Yazar “FETÖ mağduriyeti” üzerinden koca bir edebiyat üretti.

Yargı’dan şikayet eden siyasi partiler -ki haklı da olabilirler-mahkemeleri/Yargıçları topa tutma yerine Meclis’te yapısal çözüm üretme peşinde koşmalıdır; medyanın ve yazarların da Yargı üzerinde kamuoyu baskıyı yaratma ve kaos üretme yerine Meclis’e yararlı fikirler önerebilirler. Tabii amaçları gerçekten bağcıyı dövmek değil de, üzüm yemekse…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums