Rakka’da sahiden ne oluyor?

  • 12.06.2017 00:00

 ABD’nin terör örgütü PKK/PYD-YPG ile birlikte Rakka’da başlattığı operasyonun ayrıntılarına dair Rusya’dan enteresan açıklamalar geliyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu ayın başında Rakka’da dikkat çekici bir hareketliliği gözlediklerini, PYD’nin anlaşmayla DEAŞ’a koridor açarak örgütün Palmira’ya çekilmesine olanak tanıdığını duyurmuştu. Bu önemli açıklamanın devamı önceki gün, Rusya’nın Suriye’deki güçlerine komutanlık eden Orgeneral Sergey Surovikin’den geldi.

Orgeneral Surovikin’in açıklaması şöyle: “ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon ve beraber hareket ettiği PYD-YPG’nin ara omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye’de binlerce sivilin ölümünden sorumlu DEAŞ’lıları imha etmek yerine, örgüt liderleriyle (çatışmadan Rakka’dan çekilmeleri için) anlaşma yapıyor. DEAŞ militanları bu anlaşma gereği kontrol ettikleri noktalardan başka bölgelere çekiliyor.”

Rus general, açıklamasında, bazı basın kuruluşlarının ise dünya kamuoyunu Rakka’da DEAŞ ile sanki şiddetli çatışmalar yaşanıyormuş gibi haberler yaparak yanılttığını sözlerine ekledi.

Rusya’nın Rakka ile ilgili gözlemlerini Türk istihbaratı da paylaşmakta. ABD ile SDG’nin Rakka’da bir operasyon yürütmekten daha çok aslında dünya kamuoyunu yanıltmak için ortaklaşa bir film-dolap çevirmesi söz konusu.

Suriye’de iç savaş patladıktan sonra öne çıkan bu iki örgütün (PKK-PYD ile DEAŞ) aslında ABD’nin başını çektiği Batılı koalisyon devletlerinin kullanışlı enstrümanı olduğu tartışma götürmez bir gerçek. Suriye bu taşeron örgütler üzerinden dizayn edilmekte. PYD ile DEAŞ’ın aynı tarihlerde kurulmuş olması da Batı’nın Ortadoğu üzerindeki hesaplarının geçmişine ışık tutuyor. Ortadoğu’da hiçbir şey plansız ve rastgele değil; yaşanan her gelişmenin uzun süren tasarımı, hazırlığı ve hedefleri söz konusu.

Kobani’de üç yıl önce sahneye konulan DEAŞ-PKK/PYD savaşı, örgütün dünyaya tanıtılarak meşruiyet kazandırılması ve Türkiye’yi içeride sıkıştırmak amacıyla kullanılan bir başlangıç operasyonuydu. “Kürt koridoruna giriş” özelliği taşıyordu. “Rakka’nın DEAŞ’tan temizlenmesi”süreci ise ABD’nin, PKK/PYD’yi ağır silahlarla donatarak bölgede askeri-siyasi bir güce dönüştürme için başlattığı operasyonun ikinci aşaması. Üçüncü aşamada ise PYD/YPG’yi “Kuzey Suriye’nin Barzani’si olarak” Türkiye’nin karşısına çıkaracaklar.

Bu plana tek engel Erdoğan

ABD ve Batılı koalisyon güçleri, DEAŞ’ı kullanarak bölgenin etnik ve demografik yapısını neredeyse tümden değiştirdi. Bölge devletleri bu operasyonun ya işbirlikçisi ya izleyicisi konumunda. Bu plana itiraz eden tek devlet Türkiye. Bu yüzden oklar Türkiye’yi bu pozisyona taşıyan Erdoğan’ın üzerine çevrili. Şimdilik içeriden çalışıyorlar. Sanıldığı gibi bu ülkede paralel yapılanmalar bir tek FETÖ’den ibaret değil; muhafazakar dokuya değen yeni paralel yapılar bu aralar son derece hareketli ve aktif. Bu yeni paralel yapı, AK Parti sosyolojisini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine karşı zehirlemeye çalışıyor. Dikkat!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums