Kemal Bey ile Kemalbay’ın ‘demokrasi’ aşkı

  • 11.06.2017 00:00

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yanında bir heyetle beraber HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etti ve burada Eşbaşkan Serpil Kemalbay ile görüştü. Buluşmada demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden, hapisteki HDP’lilerden, gazetecilerden ve akla gelebilecek her konudan bahsedildi; AK Parti hükümeti ve devletten bol bol şikayet edildi; ancak ikili, nedense konuşmaya değer tek konuya yani PKK kaynaklı terör ve bu terörün yol açtığı acılara, kayıplara, sorunlara hiç değinmedi.

Zaten CHP ve HDP’nin zihin dünyasında ne PKK var, ne FETÖ. Varsa yoksa AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan! Sözde Türkiye ile ilgili sorunlarla meşgul iki parti var karşımızda ama bu iki partinin bir türlü görmediği, bahsetmediği, yok saydığı tek konu PKK ve FETÖ terörü.

CHP lideri, öncelikle PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi ziyaret ederek demokratik bir tutum sergilemiş değil, aksine bu ziyaretle teröre arka çıkmış, destek vermiştir. 7 Haziran seçimlerinin ardından PKK’nın başlattığı terör kampanyasında şehit düşen asker, polis ve sivil vatandaşların sayısı binlerle ifade ediliyor. HDP, bu süreçte terörle arasına formalite icabı bile olsa mesafe koymamakla beraber; HDP’li milletvekilleri, PKK terörüne mühimmat ve lojistik destek sağlamış; HDP’nin kontrolündeki belediyeler ise millete hizmet götürme yerine PKK’nın mayın döşeme işlerini üstlenmiştir.

Bu tabloya rağmen CHP lideri hangi akılla kalkıp Kandil’in uzantısı olan bu partiyi ziyarete gidebiliyor? Demokrasi aşkıyla olmadığı kesin. Kemal Bey’in ziyareti, bu ülkede terörün neden bir türlü bitmediğini de göstermekte. Çünkü terör örgütü ve onun siyasi uzantısı sıkıştığı her seferinde CHP sahneye çıkarak bu yapılara destek olmakta ve uçurumun kenarından çekip kurtarmakta!

Ziyaret esnasında Kemal Bey 'Demokrasinin olduğu yerde terör olmaz” diyerek PKK terörünün sorumluluğunu da devlete yükledi. PKK/HDP bir demokrasi hareketi mi Kemal Bey? PKK terörünün sebebi demokrasinin eksikliği mi? Güneydoğu’da binlerce can gitti, nice analar evlatlarını kaybetti, nice çocuk yetim kaldı; bu ölümlerden terör örgütü ve onun şehirlerdeki uzantısı HDP sorumlu değil mi?

Terörle amansız bir mücadeleye girişildiği bu dönemde CHP’yi PKK/HDP ile yan yana getirmek sadece daha büyük teröre yol açar; CHP’nin bu davranışı terörün umudunu ve cesaretini artırır ki, sanırım amaç da zaten bu. CHP, Kürtlerin vazgeçtiği PKK/HDP’ye can suyu vererek zayıflayan, bitmeye yüz tutan, etkisini kaybeden bu terör şebekesini yeniden diriltmeye çalışıyor.

CHP’nin bu taşeron örgütlerin (FETÖ ve PKK/HDP) koruyuculuğunu üstlenmiş olması üzerinde fazlasıyla düşünmeyi gerektiriyor. CHP, Batı’nın Türkiye’ye karşı kullandığı paralel devlet yapılanmasının, terör örgütlerinin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının siyasi hamiliğini üstlenerek bir görevi icra etmekte. Kemal Bey, HDP ile yakınlık kurarak demokrasiye değil aslında teröre güç veriyor. Kemal Bey ile Kemalbay buluşmasını bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums