Darbenin siyasi ayağını yanlış adreste arıyorsunuz

  • 26.05.2017 00:00

 15 Temmuz’un ardından “darbenin siyasi ayağı kim” başlığıyla enterasan bir tartışma başladı. Kamuoyu haklı olarak darbecilerle işbirliği içinde olan siyasetçileri merak ediyor, bunu anladık. Ortada bir darbe girişimi varsa, o darbenin bir de hükümeti olmalı, değil mi? Hepimiz yazıp konuşuyoruz ama maalesef tartışma bir varsayım üzerine kurulunca ortaya çıkan sonuç da varsayımdan öteye gitmiyor.

Nitekim, darbe girişimine bulaşan binlerce asker ve FETÖ’yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanan binlerce kamu görevlisi olmasına rağmen; şu ana kadar darbecilerin göreve getirmeye hazırlandığı siyasilerden oluşan herhangi bir isim listesine ulaşılamadı. Ayrıca, süren soruşturmalar esnasında sanık veya tanıklardan biri çıkıp da toplu bir siyasetçi grubunun adını zikretmedi.

Yani, mevcut varsayıma göre, olduğu tahmin edilen siyasetçilerle ilgili bir listenin izine henüz rastlanılmadı. Böyle bir listenin soruşturma esnasında sümenaltı edildiğini gösteren bir iddia da yok.

Benzer şekilde, FETÖ’cü darbenin siyasi ayağını oluşturacak siyasi profilde isimlere ByLock kullanıcıları arasında rastlanılmış değil. Deşifre edilen ByLock yazışmalarında FETÖ’ylü işbirliği yapan şu veya bu partiden siyasetçilerden oluşan toplu bir isim listesi çıkmadı.

FETÖ’nün siyasette yansımalarının olduğundan şüphe yok. FETÖ’cüler her partide vardı. Temizlenen, tasfiye edilenler kadar henüz tasfiye edilemeyenler de söz konusu.

Fakat bu genel gerçeklerden hareketle “Darbenin siyasi ayağı nerede, niye temizlemiyorsunuz” diyerek dikkatleri tamamen AK Parti üzerinde odaklamanın ve AK Parti’den ‘tasfiye’ beklemenin yanlış olduğu ortada.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ soruşturmasıyla ilgili olarak “Babam da olsa gözünün yaşına bakmayız” sözü hem kamuoyuna hem de soruşturmayı yürüten makamlara ciddi bir destek ve güvence niteliği taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pozisyonu, FETÖ’yle mücadelenin önünü açmakta. Yargı da eminim bu sözlerden büyük bir cesaret almıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve iktidar partisinin FETÖ ile mücadeledeki kararlılığı ortadayken; AK Parti’nin kendi içindeki FETÖ’cüleri temizlemediğine ve kayırdığına ilişkin bu hava nasıl oluştu, nereden çıktı, anlayan var mı? FETÖ’nün, ailesiyle birlikte canına kast ettiği Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın darbenin siyasi ayağını temizlemekten imtina edeceğini kim, neye dayanarak iddia ediyor?

FETÖ’yle mücadelede illa da söz ve otorite sahibi olunacaksa o kişi veya kurum Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti olabilir, başkası değil.

Burada dikkat çeken nokta “Darbenin siyasi ayağı” ile ilgili tartışmayı başlatanın AK Parti olmaması; bu yönde sözleri ilk sarf edenler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş. Darbenin hemen akabinde bu iki isim yavuz hırsız misali “darbenin siyasi ayağını açıklayın” demeye başladı. Oysa Kılıçdaroğlu ve Demirtaş kadar FETÖ’yle açık ilişki içinde olan başka siyasetçi yok. CHP ve HDP, 17-25 Aralık Yargı darbesi girişiminden bu yana FETÖ ile birlikte hareket ediyorlar.

“Darbenin siyasi ayağı” tartışmasına bakıldığında bazı şeylerin çok ters gittiği açık. Darbenin hedefindeki partiyi tartışmanın odağına oturtmak ve tartışmayı bu parti ve lideri üzerinden sürdürmek kasıtlıdır ve aynı zamanda muhalefet için de bir “başarı” olarak görülmelidir. FETÖ’nün siyaset ve medya ayağını oluşturanların, bugün AK Parti’den ve liderinden hesap sorar noktaya gelmesi son derece vahimdir, düşündürücüdür.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums