Bütün hesaplar AK Parti üzerine

  • 5.02.2017 00:00

 “Hayır” cephesinin sınırı belli; yüzde 50’nin üzerinde oy alabilmek için 16 Nisan’da “Evet” veren AK Parti seçmenini (MHP’den aldıklarını aldılar zaten) etkilemek zorundalar. Bu nedenle şimdiden bütün hesaplarını AK Parti üzerine kuruyorlar.

16 Nisan’da başlatılan “Şehirli muhafazakarlar rahatsız”(Hürriyet’in ‘Karargah rahatsız’ manşetinin liberal versiyonu) ve “İslamcılar AK Parti’den atılıyor” tartışması da 2019 hesaplarının bir parçası.

Peşinde oldukları şey, 2019’a kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirecek bir hoşnutsuzluk rüzgarı yaratabilmek ve AK Partili seçmeni etkilemek.

16 Nisan’da elde ettikleri yüzde 48.6’lık oy oranı, bu yöndeki hesaplarını güçlendirdi. Şimdiden derslerini çalışmaya başladılar; AK Parti sosyolojisini çalışıyorlar. AK Parti tabanına dokunan isimlerle o sosyolojiyi zehirlemek isteyecekler.

15 Temmuz öncesi Fetullahçı liberallere darbe sosyolojisi çalışma görevi verilmişti; bunlar, darbe esnasında milletin/vatandaşın nasıl bir davranış sergileyeceğini araştırıyordu. 15 Temmuz’dan hemen önce, 27 Mayıs darbesini örnek vererek “Gerilim yükselirse, asker sokağa çıkarsa dindarlar evinden dışarı adımını atmaz” diye süper tezler üretmişlerdi.

16 Nisan’a doğru da FETÖ’den geride kalan ‘liberal’ ve ‘İslamcı’ muharrirlere AK Parti sosyolojisini çalışma görevi verildi. Çalışma konuları AK Partili seçmeni Erdoğan’a karşı doldurmak. Mevcut tabloya bakıldığında yapılanın bu olduğu zaten görülecektir.

2019’a kadar seçmeni zehirleyebildikleri kadar zehirleyecekler, AK Parti’yi karıştırabildikleri kadar karıştıracak ve gövdeden irili ufaklı parçalar koparmaya çalışacaklar.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isminin Deniz Baykal tarafından gündeme getirilmesi de bu maksatladır. Hesaplarınca, AK Parti’de fitne ateşini yakabilirlerse, bu virüsü yayabilirlerse tabanın kafasını karıştırabilir, bölünme ve kopuşlar yaratabilirler. Zira biliyorlar ki, AK Parti’den kopardıkları her oy Erdoğan’ın devrilmesine hizmet edecek.

???

AK Parti’de bu hesaplara teşne kadro veya isim yok değil; kendini dışlanmış hisseden, parti yönetiminden umduğunu bulamayan veya başka nedenlerle Erdoğan’a diş bileyen bir çok isme “Muhafazakarlar rahatsız”, “İslamcılar partiden atılıyor” lafları şerbet gibi geliyor. Bu şerbetle sarhoş olanlar az değil; önemli bir isim çıkıp öncülük etse, eski kurucu kadrolar bir araya gelip kazan kaldırsa belki bir şeyler olacak!

Bunlar ciddi gazetecilerin, siyasetçilerin kuracağı hayaller değil; yine de bu senaryoları pompalayanların bir amacı var; AK Parti’de fitne ateşini tutuşturmak. Bunu başarabilseler, akıllarınca Erdoğan’ı 2019’da durduracaklar.

Yani anlayacağınız muhalefet ve arkasındaki Batı sistemi, 2019’a ince hesaplarla, kurnazlıkla, hilelerle, tuzaklarla ilerliyor. Tuzaklarla, hilelerle mücadele ederek bugünlere gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hazırlığı muhalefetin bütün hesaplarını boşa çıkaracak nitelikte.

CHP’de şimdiden ortalık karıştı bile. AK Parti’yi bölmek için fitne ateşini tutuşturmak isteyen CHP kendisi bölündü. Fikri Sağlar ve Deniz Baykal, kapının önüne konulmak üzere. Bir kez daha görüldü ki, iyi niyetle yola çıkmayanların sonu pek hayırlı olmuyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums