ABD, PKK/PYD’yi nasıl eğitiyor?

  • 11.01.2017 00:00

 ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin Tel Abyad’daki kampından gözlem içeren geniş bir habere yer verdi. Gazetenin Lübnan büro şefinin imzasıyla yayınlanan haberde, ABD’li askeri danışmanların eğittiği YPG/SDG militanları “Terörist Türkiye” sözleriyle yemin ederek mezun oluyor. Skandal bununla da sınırlı değil; haberde, kampta eğitim gören YPG/SDG’li militanların ABD’nin terör örgütleri listesinde bulunan PKK’nın ideolojik ve siyasi teorisi üzerine ders aldığının da özellikle altı çiziliyor.

ABD’nin “terörist” kabul ettiği bir örgütü ve onun Suriye’deki uzantısını silahlandırıp eğitmesi öncelikle uluslararası ilişkiler açısından bir ders niteliği taşıyor. Batılı devletler, terörist kabul ettiği örgütlerle sahada “müttefik” olabiliyorken; eğittikleri teröristleri de “müttefik” ve “stratejik dost”kabul ettiği ülkelerin üzerine rahatlıkla saldırtabiliyorlar.

Batı’nın gözünde “terör örgütü” dost, müttefik devletler ise “terörist” olabiliyor. ABD’nin PKK/PYD ilişkilerine bakarak, devletler arası ilişkilerde, özellikle de Ortadoğu’da bu ikiyüzlü modelin nasıl başarıyla uygulandığını görebiliriz.

ABD, PKK’nın siyasi teorisiyle eğitilen bir örgütü silahlandırıyor ve bu örgütü sahadaki ortağı, müttefiki olarak değerlendiriyor. Türkiye düşmanlığının bundan daha açık bir göstergesi olur mu? Ortadoğu’da yaptıkları işin mahiyetine bakarak da ABD’nin yıllardır nasıl kötücül bir planı hayata geçirmeye çalıştığını anlayabiliriz.

ABD, Ortadoğu’ya yıllardır sadece felaket taşıyor; Irak’ta, Suriye’de akan kanın sorumlusu ABD değil mi? Terör örgütlerini kullanarak Irak’ı, Suriye’yi tanınmaz hale getirdiler. Şimdi aynısını Ortadoğu’da ayakta kalan diğer devletlere yapmaya çalışıyorlar. Terör örgütlerini silahlandırarak Ortadoğu’yu etnik ve mezhep savaşlarıyla cehenneme çevirmeyi planlıyorlar. PYD’yi güçlendirerek çatışmaları orta vadede Kürt-Arap, uzun vadede Türk-Kürt savaşı biçiminde yaymayı hedefliyorlar.

Durum böyleyken medyamızda hâlâ ABD sözcülerinin günlük brifinglerinden aldıkları tüyolarla kaleme sarılan ve ABD’nin terör örgütleriyle bağlantısını inkâr eden güçlü bir lobi bulunmakta. Bu lobi, ABD ile terör örgütleri arasındaki bağlantıya “entelektüel” kılıf uydurma derdinde. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı terör gerçeği; patlatılan bombalar, verilen canlar, şehit düşen bunca insanın hayatı ise pek umurlarında değil. PKK/YPG’yi “Terörist Türkiye” yeminiyle mezun edip Türkiye’nin üzerine salan ABD değilmiş gibi...

Türkiye-ABD ilişkileri mevcut haliyle büyük bir kriz içinde. Bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı bir toplantıda “Dilim varmıyor artık bu ülkelere dost demeye” sözüyle gayet yerinde özetledi. Ankara’nın şimdilik radikal kararlara yönelmemesinin sebebi Obama’nın başını çektiği çetenin seçim yenilgisiyle görevi yakında bırakacak olması. Ankara 20 Ocak’taki görev değişiminden sonra ABD’yle yeniden masaya oturup tüm bu gerçekleri yeniden müzakere edecek. Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni bir başlangıç umudu var. Türkiye seçeneksiz olmadığını son dönemde Rusya ve bölge devletleriyle geliştirdiği yakın ilişkilerle gösterdi. Gerisi artık ABD’nin bileceği iş.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums