Terörle savaş halindeyiz

  • 2.02.2017 00:00

 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yahut herhangi bir siyasi partinin veya sıradan bir Müslüman evladının teröre, katliama cevaz vermesi mümkün mü? Ya da bir eğlence merkezine yapılan silahlı saldırının, gerçekleştirilen bir kıyımın sebebi inancımız, dinimiz olabilir mi?

Maalesef, Ortaköy’deki bir eğlence merkezine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını Diyanet İşleri Başkanlığı’na, iktidar partisine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, cemaatlere, dindarlara, İslamiyet’e bağlayarak konuşup tartışmaya çalışanlar var.

Oysa karşı karşıya kaldığımız terör saldırılarının sebebi ne dindar bir yönetim anlayışı, ne iddia edildiği dindarların hoşgörüsüzlüğü, ne laiklik, ne Kürtçülük, ne de cemaatçiliktir. Terör, bir dış saldırıdır ve bir bütün olarak devletimizi ve milletimizi hedef alıyor.

Her terör saldırısından sonra yalan haberlerin dolaşıma sokulması boşuna değil. Aynı şekilde her terör saldırısından sonra milletin bir kesimini diğer kesimine hedef gösteren yayınların artması da öyle; amaç, terörü siyasal ve toplumsal alana taşıyarak ayrışmayı ve bölünmeyi körüklemek.

Teröristler elde silah veya bombayla siyasal ve toplumsal alanı karıştırmak için sadece ortam hazırlayabilirler, fazlasını değil. Sonrasını gazeteci, sanatçı, siyasetçi kimliğinin arkasına saklanan ama aslında terörün uzantısı olan aktörler getirir, tamamlar.

Türkiye, bir terör saldırısı altındadır; amaç da Türkiye’nin siyasal ve toplumsal bütünlüğünü bozmak, parçalamaktır. Bu anlamıyla terör, bu ülkede yaşayan her vatandaşı, her bir bireyi hedef almaktadır.

Maalesef muhalefet partisine üye bazı siyasetçiler, yalan haber yayan medya kuruluşları, gazeteci ve sanatçı kimliğinin arkasına saklanan kimi kışkırtıcılar, bu gerçeği saklayarak hedef şaşırtıyorlar.

Terör eylemini “yaşam tarzına yönelik bir saldırı” klişesiyle değerlendirerek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef yaparak milleti laik ve dindar olarak ortadan ikiye bölmeye çalışıyorlar.

Amaç ülkeyi kutuplaştırarak, milleti birbirine düşman ederek yönetilmez hale getirmek.

Sağduyuyu elden bırakmadan terörün kaynağının dışarısı olduğunu ve ülkemizi bir bütün olarak hedeflediğini akıldan çıkarmadan konuşmak, tartışmak gerekiyor. Terörü kullanarak ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast eden düşman saldırısı altındayız. Hoşumuza gitsin ya da gitmesin terörle savaş halindeyiz ve ikinci İstiklal Harbi’ni veriyoruz. Birbirini suçlamak yerine ortak acılarımız etrafında birleşmek ve düşmana karşı aynı bayrak altında toplanarak mücadele etmek, en doğru olandır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums