PKK da, FETÖ de ABD’nin paltosundan çıktı

  • 21.10.2016 00:00

 Siyasi tarihimizin her geçen biraz daha büyük yalanların kuşatması altında yazıldığı ortaya çıkıyor. Eski emniyetçi Mehmet Ağar’ın Meclis Komisyonu’nda verdiği ifade buna iyi bir örnek. Ağar, görevi esnasında mücadele ettiği sol örgütlerin arkasında hep Rusya’nın olduğunu düşündüklerini ancak bugün, bu örgütlerin arkasında Batılı istihbarat servislerinin olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Soğuk savaş döneminde “Anti-Amerikancı” söylemle ortaya çıkan neredeyse bütün etkili sol örgütler aslında NATO ürünü veya CIA güdümlüydü. Anti-Amerikancılığı bu sol örgütler üzerinden kontrol altına alan ABD, 1970’ler Türkiye’sini bu sol örgütler üzerinden dizayn etmeyi başardı.

Bugün bile hâlâ boğazına kadar vesayet altında bulunan, derin devletin tetikçiliğini yapan sol örgütlerin en keskin Anti-Amerikancı söylemin sahibi olması boşuna değil. Anti-Amerikancı söylemle örgütsel ve siyasal varlıklarını meşrulaştıran bu örgütlerin son tahlilde hizmet ettiği yer, hep Batı sistemi olmuştur. Türkiye’deki solculuk, Batı’nın İslam’a ve geleneksel yapıya karşı kullandığı etkili silahlardan biri olageldi.

Sadece sol mu?

PKK ve FETÖ de Amerikan imalatı yapılardır.

Türkiye’deki etnik ayrışma PKK üzerinden körüklendi. Kürtler üzerinde uygulanan sistemli zulüm uygulamalarıyla PKK ortaya çıkarılarak palazlandırıldı. Türkiye’deki Kürt milliyetçiliğinin babası da, atası da ABD’dir. PKK’yı kuran ABD onu Kürt milliyetçiliğinin hem üreticisi hem de bekçisi haline getirmiştir. PKK’nın yanı sıra 2002’de PYD’yi kurduran da ABD’dir. BDP’nin HDP’ye dönüşme talimatı da yine ABD’den gelmiştir, başka yerden değil.

PKK’nın anti-Amerikancılığı da, sosyalistliği de, Sovyet yanlısı oluşu da kurulduğu dünya şartlarına uygundu, ancak bu, örgütün arkasında Rusya’nın olduğunu anlamına gelmiyordu. Devlet bürokrasisi böyle anlamış olabilir. Nitekim sol örgütlerin arkasında Rusya’nın bulunduğu fikri iki kutuplu dünyanın hâkim önyargılarından biriydi.

Oysa ABD ve NATO, sağcı örgütleri olduğu gibi sol ve milliyetçi örgütleri de Rusya’ya bırakmayacak kadar uyanık bir güçtü. Sovyet yanlısı görünmelerine rağmen Türkiye’deki etkili bütün sol gruplar ve PKK, ABD’nin paltosundan çıktı.

Fetullah Gülen’in de bir Amerikan projesi olduğu artık tartışma götürmez. Sol örgütler, PKK ve FETÖ gibi dini görünüme sahip örgütler, Batı’nın birer kuşatma aracı olarak kullanıldı.

Türkiye geleceğini inşa ederken geçmişini de yeniden yaratıyor. Devlete ve topluma kabul ettirilen yalanlar her geçen gün bir bir deşifre oluyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums