‘El yapımı’ değil, FETÖ imalatı patlayıcı

  • 19.08.2016 00:00

 PKK’nın terör saldırılarında kullandığı patlayıcıları “el yapımı” biçiminde hangi “uzman”ın ilk olarak dolaşıma soktuğu bilinmez. Ancak “el yapımı” tanımının (Bir de buna ‘EYP’ diye şık bir kısaltma uydurdular) PKK’nın çözüm sürecini bitirdiği dönemin sonunda dolaşıma girdiği net. Yani “el yapımı patlayıcı” tanımı hayli yeni. PKK’yla ilgili yapılan tanımlamaların pek çoğunda olduğu gibi burada da gerçeği gizleme işlevi gören bir isimlendirme söz konusu.

“El yapımı” denince terörün arkasındaki iç ve dış güçlerin silah ve mühimmat desteği bir anda kaybolup gidiyor; sanki topraktan, havadan, sudan yani yoktan bomba imal edip Türkiye’ye saldırıyorlarmış gibi bir algı ortaya çıkıyor.

Oysa PKK’nın 22 Temmuz 2015’ten günümüze sürdürdüğü terör saldırılarının mühimmatı büyük oranda İngiliz himayesindeki Akın İpek ile bağlantılı şirketlerce sağlandı. PKK’nın 7 Haziran seçimlerinden sonra ilan ettiği “devrimci halk savaşı”, hendek terörü ve canlı bomba saldırıları daha başlamadan, PKK’ya FETÖ imalatı bomba malzemeleri gönderilmeye başlanmış!

Bu önemli bilgiler Ferhat Ünlü ve Abdurrahman Şişmek imzasıyla Sabah gazetesinde haber oldu. Güvenlik raporlarına göre İngiltere’ye sığınan FETÖ’cü Akın İpek’in desteklediği “Y... A.Ş”nin Lübnan ve Suriye’ye ihraç ettiği patlayıcılar PKK’nın eline ulaştı. Mayıs 2015’te bu şirkete ait patlayıcı dolu TIR’lar Mardin’den çıkış yaparak Lübnan’a gitti. Patlayıcılar buradan da PKK’ya sevk edildi.

Bu şirketin patlayıcı madde dolu TIR’larından biri kaza yapınca Türkiye’den Lübnan ve Suriye’ye kaçak taşınan mühimmat trafiği ortaya çıkıyor.

Aynı şirket Haziran 2015 tarihinde ise Lübnan’da yerleşik “Lebanese Explosives Co.” adlı şirkete 17.000.000 km infilaklı fitil, 13.000.000 adet elektrikli kapsül, 50.000.000 adet adi kapsül ve 3.500.000 kg kapsüle duyarlı emülsiyonpatlayıcı, partiler halinde Suriye üzerinden ihraç edilmek istendi. Ancak söz konusu ihracat Suriye’deki iç savaş ve Lübnan’a yönelik BM kararı kapsamında Dışişleri Bakanlığı tarafından engellendi.

Güneydoğu’da şehit düşen güvenlik güçlerinin çoğu, bu FETÖ imalatı patlayıcılarla şehit düştü. Cizre, Sur, Nusaybin’deki tuzaklı saldırılarda (PKK’nın Türkiye’yi Suriye ve Irak’a çevirmeye hazırlandığı günlerde) Lübnan’a ihraç edilen bu infilaklı fitiller kullanıldı.

Türkiye’yi kan gölüne çevirmesi için PKK’nın ihtiyaç duyduğu malzemeleri temin eden böyle kaç şirket var? Gerçek şu ki; dışarıdan mühimmat desteği olmasaydı PKK, 22 Temmuz sonrası başlattığı terör dalgasını sürdüremezdi. PKK’nın iç savaş çıkarabilmesi için gerekli tüm malzemeler içerideki ve dışarıdaki düşman yapılar tarafından sağlandı. “El yapımı” diyerek gizlemeye çalıştıkları işte bu devasa boyutlardaki destek mekanizmasıdır. Örgüte doğrudan veya dolaylı yollardan ulaştırdıkları patlayıcı, lojistik ve istihbarat desteğiyle FETÖ, PKK’yı Türkiye’yi iç savaşa sürüklemeye ve darbeye zemin hazırlamaya yöneltmiştir.

15 Temmuz itibarıyla devletin eline büyük bir fırsat geçmiştir; bu PKK ve FETÖ’yü bitirme, tasfiye etme imkanıdır. Ankara kararlı davranabilirse Batı’nın Türkiye’yi içeriden çökertme planının maşası olan PKK ve FETÖ’yü tümden bitirmek için koşullar oluşmuştur.

Gerek toplumda gerekse devlette PKK ve FETÖ’nün tümden temizlenmesi yönünde büyük bir mutabakat sağlandı. Bundan sonrası Ankara’nın kararlılığına, becerisine ve inancına kalmış.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums