FETÖ’cü liberaller darbe sosyolojisi çalıştı

  • 6.02.2016 00:00

 15 Temmuz darbe/işgal teşebbüsünün hedefi ülkeyi iç savaşa sürükleyerek uluslararası müdahaleye açık hale getirmek ve bölmekti. Darbeciler en küçük detayı bile hesap etmişti fakat “millet” faktörünü hesaba katmadıkları 15 Temmuz akşamı ortaya çıktı. Daha doğrusu önceki darbeler sırasında milletin davranış biçimini göz önüne alarak 15 Temmuz akşamı silahlar patladığında milletin başını dışarı uzatamayacağını sanıyorlardı.

Darbecilere bu teminatı küresel üst aklın içerideki taşeronları olan “alt akıllı liberaller” verdi. Gezi’den beri FETÖ’cü liberaller, “dindarlar şöyle korkak, böyle korkak” analizleri yayınlıyordu. Aslında hedef aldıkları ve “dindarlar” olarak kavramsallaştırdıkları özellikle Milli Mücadele’den beri bu topraklarda varlık gösteren, ülke bütünlüğünü ve milli iradeyi korumaya çalışan insanlardı.

Türkiye’de darbe sosyolojisini FETÖ’cü liberaller çalıştı. Dindarların Adnan Menderes’in idam edilmesini engelleyemediğini hatırlatarak dışarıya sürekli, “Erdoğan’ı öldürseniz bile dindarların sesi çıkmaz” mesajları gönderdiler. AK Parti iktidarı döneminde kentlileşen, zenginleşen dindarların yükseltilen gerilime dayanamayarak Erdoğan’ı terk edeceğine kesin gözüyle bakılıyordu.

Oysa darbeciler için direnç noktası olarak görülmeyen, pek dikkate alınmayan “millet” darbeyi püskürten asıl güç oldu. “Korkak” denilen, ciddiye alınmayan halk darbecilerin sonunu getirdi. Bu nasıl oldu? Bu soru Cumhurbaşkanı’nın aklını fazla kurcalamış olmalı ki, 15 Temmuz akşamı yaptığı değerlendirmelerde “Yeni Türkiye’nin davranış biçimi değişmiştir” diyerek sosyolojik tespitlere yöneldi. 15 Temmuz itibariyle “Yeni Türkiye” tabiri, zamanında millete rağmen milleti ve değerlerini bertaraf ederek devlete egemen olanların, artık milleti maşa olarak kullanamayacakları bir eşiği ifade ediyor.

Darbecilerin öngörmediği “millet faktörünü”, Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz gecesi harekete geçirdi. Türkiye’yi nicedir kendi istedikleri istikamette dizayn etmekte zorlanan küresel güç merkezleri; toplum desteğini arkasına alan Erdoğan’ı darbe teşebbüsü ile saf dışı bırakmak suretiyle, Ak Parti’ye yeni bir kurguyla ayar verebileceklerini, böylelikle de Türkiye siyasetini yeniden dizayn ederek yollarına devam edeceklerini düşündüler.

Türkiye siyasetine istikamet vermek istemelerinin nedeni ise şu: Kendi iradesinin inisiyatifini ele alan ve bu konuda olgunlaşan milleti, tıpkı Milli Mücadele sonrası dizayn ettikleri devletteki gibi tasfiye ederek, bu topraklarda istedikleri gibi at koşturmak.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu Yenikapı mitingine katılmak zorunda bırakan da işte bu “millet” gerçeğidir. CHP yönetiminin eliyle ülkeyi siyasi kutuplaşma içinde tutmak isteyen güç merkezleri, 15 Temmuz’da ülkeyi iç savaşa sürüklemeyi amaçlarken beklenenin aksi oldu; Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si de dünyaya birlik mesajı verilecek olan mitinge katılma kararı verdi.

Türkiye’nin 15 Temmuz itibariyle geldiği şuur, “milli birlik ve beraberliği” zedeleyecek unsurları tasfiyeye dönüktür.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums