Suriyeli sığınmacılara yeni vatan

  • 4.02.2016 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye iç savaşı nedeniyle ülkesini terk ederek Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan 2,5 milyondan fazla Suriyeli mülteciye, talep etmeleri halinde vatandaşlık hakkı verileceğini açıkladı. 

Suriye’deki gelişmeler, Ülkemize sığınanların bir daha yurtlarına, evlerine, topraklarına dönemeyeceklerini açıkça gösteriyordu; zira kanlı iç savaşta mültecilerin dönebilecekleri ne bir ülke ne bir devlet ne de ev kaldı geriye. 
Türkiye’nin milyonlarca Suriyeliye kucak açması; onlara bir yurt, yeni bir vatan sunması, tarihe geçecek nitelikte bir insanlık ve fedakarlık örneğidir.
Suriyelilerin aşımıza, işimize ortak olması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını eksiltmez, küçültmez; aksine zenginleştirir, güçlendirir. İşsizlik, kişi başına düşen gelirin azalması vs. gibi gerekçeler öne sürülerek “Suriyelilere vatandaşlık” verilmesine itiraz edenler olacaktır; kültür farklılığından dem vurup yeni sosyal çatışmalara işaret edilecektir; sığınmacıların neden olduğu asayiş sorunlarına dikkat çekilerek karşı çıkışlar yaşanacaktır; ama unutulmamalı ki Türkiye toprakları bağrında nice savaş sığınmacısı ve artık Türkiye vatandaşı olmuş insan taşımaktadır. Suriyeliler, Müslümanlığından vaz geçirilmeye çalışılan, bir lokma ekmeğe muhtaç hale getirilen bir mülteci topluluğuna dönüştürüldü. Türkiye onlara kucak açarak dünyanın en hayırlı insanî vazifesini yapıyor. Hiçbir gerekçe Türkiye’nin bu büyük insanlık görevini yapmasına engel olmamalı, olamaz. Yüce iyilikleri küçük kötülükler gölgeleyemez.

İHH'NIN ÖZRÜ VE BİLDİRİ

Türkiye-İsrail anlaşmasına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı sert eleştiriler yönelten; “İsrail’le örtünen çıplak kalır” türünden “Filistin deyişleri” ile Erdoğan’ı hedef alan; “6 yıl önce ne demişti” diye “yalancı Erdoğan” videoları piyasaya süren; “Böyle yapmayın, bu üslupla yaklaşmayın” diyenleri ise hedef göstererek linç kampanyası düzenleyen İHH’dan özür geldi. 
Özürler her zaman değerlidir; fakat Mavi Marmara’da İHH’ya kendini siper yapan Erdoğan’ı bu kadar kolay harcayabilen İHH’nın bu tavrı zihinlerde soru işareti, kalplerde yara bırakmıştır. Zaman içinde soru işaretlerinin hayırlarla netleşmesini, yaraların olgunlukla geçmesini dileyelim. 
Bu arada İHH'nın özüre neden "İsrail'le örtünen çıplak kalır" cümlesinin yer aldığı bildiri hala internet sitesinde duruyor. Bunu düzeltmek gerekmez mi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums