PKK suikastlara, HDP provokasyona hazırlanıyor

  • 27.06.2016 00:00

 İçişleri Bakanlığı kaynaklarına göre Güneydoğu’da ağır kayıplar veren; askeri operasyonlarla şehir ve kırsaldan temizlenen PKK, bu gidişatı durdurabilmek için iktidar partisi milletvekili ve siyasetçilere suikasta hazırlanıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın uyarılarına göre Kandil, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ve PKK denetimindeki belediyelere yönelik Yargı’nın müdahale hazırlıklarına misilleme olarak, sivil siyasetçilere yönelik suikast kararı aldı. Güneydoğu’da iktidar partisi yöneticilerini “hedef” olarak belirleyen örgüt, dokunulmazlıkları ve belediyelere yönelik müdahaleleri bahane ederek harekete geçecek.

HDP’nin ise 6-8 Ekim olayları gibi toplu linç ve katliama ortam sağlamak için “uygun zaman” kolladığı belirtiliyor. 
PKK’nın askeri kolu olan HPG’nin başındaki Murat Karayılan’ın geçen hafta örgüt medyasına yaptığı, “HDP’li belediyelere atanacak isimler öldürülecek” şeklindeki açıklama ile HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın mahkemelerin çağrılarına uymayacaklarına dair sözleri ve halkı sokağa çıkmaya hazırlayan mesajları, İçişleri Bakanlığı’nın uyarılarını doğrular nitelikte. 
Oysa aynı HDP, 2015’te Pervin Buldan imzalı bir teklifle kendi gruplarının dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti. Bugün ise tam tersi biçimde dokunulmazlıkların kaldırılmasına itiraz ederek yeni bir 6-8 Ekim provokasyonu için alttan alta hazırlıklar yürütüyor.

PKK’nın kırsal haritası

İçişleri Bakanlığı, PKK’nın kırsaldaki yoğunluk haritasını da çıkardı. Bakanlığı’n haritasına göre PKK’nın militan güçleri Diyarbakır Şenyayla, Tunceli Ali Boğazı, Tunceli-Bingöl arasındaki Kutu Deresi, Bitlis Sehi ormanları, Şırnak Cudi Dağı, Kars Çemçe-Madur bölgesi, Ağrı Tendürek’te yoğunlaşıyor. 
İçişleri Bakanlığı’nın son verilerine göre 24 Temmuz 2015’ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7 bin 877. 
Ayrıntısı ise şöyle: Yurt içinde toplam 3 bin 993 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlardan 2 bin 775’i ölü, 135’i yaralı, 783 yakalama, 300’ü ise teslim olan. 
Yurt dışı ve hava harekatlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3884. (Ölü 2722)
Terör soruşturmalarında son bir yıl içinde gözaltına alınanların toplam sayısı ise 24 bin 779. Dikkat çeken bir ayrıntı gözaltına alınanların 1775’inin yabancı olması.

Tutuklanan sayısı ise 7 bin 501

24 Temmuz’dan günümüze toplam 521 güvenlik görevlisi de PKK’nın hain saldırılarında şehit düştü. Şehit düşenlerin 192’i polis, 315’i asker, 14’ü ise geçici köy korucusu. 
PKK’nın terör saldırılarında yaralanan güvenlik güçlerinin sayısı ise 3 bin 119. Bunlardan 1407’si polis, 1669’u asker, 43’ü de geçici köy korucusu.

1 Milyon 415 bin tl ödül dağıtıldı

Devletin “ARANANLAR LİSTESİ”nde toplam 703 isim bulunuyor. Bunlardan 189’u etkisiz hale getirilmiş. 28’i ölü geçirilmiş. Yakalanan ödüllü terörist sayısı ise 6. Listede olmamasına rağmen örgütün yönetici kademelerinde yer alan teröristlerden de 155’i etkisiz hale getirilmiş. 
İhbar hattına gelen çağrı sayısı: 225 bin 450. Değerlendirilen ihbar sayısı 1.110. Toplam verilen ödül miktarı ise 1 milyon 415 bin tl.

19 Canlı bomba olayı engellendi

Güvenlik birimleri, terör operasyonlarında 132 olayı önceden engellemeyi başardı. Bunlardan 91 olay patlayıcı, 11 bombalı araç, 19 canlı bomba/şüphelisi, 19 eylem hazırlığı.
Bu veriler, Türkiye'nİn PKK'ya karşı şehirde ve dağda etkin ve başarılı bir mücadele yürüttüğünü gösteriyor. Ancak tehlike atlatılmış değil; PKK'nın şehirlerdeki ve dağdaki etkisi tümden kırılana kadar operasyonların sürmesi şart.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums