Kürtlerin değil, Kandil’in vekilleri

  • 21.05.2016 00:00

 TBMM genel kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere toplandığı ikinci tur görüşmelerde 374 kabul oyu ile tüm partilerden toplam 138 vekilin dokunulmazlıklarını kaldırdı. CHP’nin 51, HDP’nin 50, AK Parti’nin 27, MHP’nin 9 ve 1 bağımsız milletvekili hakkında fezleke var. İlk tur oylamada teklifin ilk maddesine 350, ikinci maddesine 357 kabul oyu çıkmışken; ikinci tur oylamada teklifin ilk maddesine 373 kabul, ikinci maddesine 374 kabul oyu verildi. 

İkinci tur oylamada CHP’nin kısıtlı oranda destek verdiği aşikâr. Teröre ve Meclis’te vekillik koruma zırhına bürünerek faaliyetlerde bulunan terör destekçilerine açıktan destek veren CHP, milletin karşısına çıkamayacağını görünce, birinci turdaki tavrını düzelterek sınırlı bir destek verdi. Fakat bu sınırlı destek, CHP’nin teröre yardım ve yataklık edenlerin yanında durduğu gerçeğini ne gizler ne de ortadan kaldırır. 130 milletvekiline sahip olan CHP’den sadece 20-30 vekil dokunulmazlıkların kaldırılmasına “evet” derken, 100 milletvekilinin HDP’nin yanında yer aldığı açıkça görülüyor. 
Hayli tartışmalara yol açan dokunulmazlıkların kaldırılmasının sebebi, milletin Meclis’te teröre destek veren milletvekilleri bulunmasına tahammül edememesiyle doğrudan bağlantılı. Kamuoyu, uzun süredir Türkiye’nin bir bölümünü PKK ile birlikte Suriye’ye dönüştürmeye çalışan HDP’li vekillere artık “dur” denilmesi gerektiği talebini yüksek sesle dillendiriyordu. İktidar partisinin, milletin talebine karşılık vermesi üzerine HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili süreç başladı. Bazı itirazlar üzerine AK Parti, dokunulmazlıkların kaldırılmasını ayrım gözetmeksizin, Meclis’te fezlekesi bulunan bütün vekiller için gündeme getirdi. Ve sert tartışmaların gölgesinde, HDP’lilerin tüm provokasyon girişimlerine karşın teklif dün Meclis’te kabul edildi. 
Paralel yapı nasıl yargının arkasına saklanarak pek çok icraat gerçekleştirip kendisine meşru bir kılıf yaratmaya çalıştıysa, aynı şekilde HDP’liler de bugüne kadar milletvekilliği ve Millet Meclisi korumasının ardına saklanarak, ülkeyi iç savaşa sürüklemek için eylemlerde bulundular. Terörün her türlü yöntemini; ister silahla, ister kalemle olsun Meclis çatısı altına sığınarak gerçekleştirdiler. Bu durumun ortadan kaldırılması için dokunulmazlıkların kaldırılması, dönemsel bir çözüm olarak karşımıza çıktı. 
Dokunulmazlıkların kaldırılmasını demokrasiye aykırı bulanlar elbette var, olacaktır da. Fakat unutulmamalıdır ki dokunulmazlığın ve milletvekilliğinin arkasına saklanarak demokrasiyi asıl katletmeye kalkan HDP ve onların iradesini şekillendiren kurucu üst akıldır. HDP’li vekillerin tıpkı Paralel Yapı’ya mensup bazı kişiler gibi ülke dışına kaçmaları, bu kişilerin özelde Kürtlerin, genelde ise Millet Meclisi’nin yani Türkiye’nin vekilleri değil, Kandil’in temsilcileri olduğunun göstergesidir. 
Her milletin, her devletin dokundurmayacağı bazı ilkeler ve unsurlar vardır. Türkiye Devleti içinse, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne dokunan herkese dokunulabileceği ilkesi, en önemli ilkelerdendir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums