HDP ile koalisyon görüşmesi doğru mu?

  • 29.06.2015 00:00

 Sosyal medyada "Terörist Türkiye" kampanyası başlatan, BM'yi Türkiye'ye müdahaleye çağıran HDP ile hangi parti koalisyon görüşmesi yapabilir? Türkiye düşmanlığı yapan bir partiye ülkeyi teslim etmek mümkün mü? Türkiye'yi iç savaşa sürükleyen, yaptıkları çağrılarla 50-60 vatandaşı katleden bir partiye "Gel bu ülkeyi beraber yönetelim" demek, aklı başında bir davranış olabilir mi? 

Meclis'e 80 milletvekili sokmayı başaran HDP, buna rağmen her fırsatta sokak çağrısı yapıyor. Partinin eş başkanları, Suriye'deki çatışmaları Türkiye'ye taşırmak için yalan ve kışkırtıcı açıklamalar yapıyor. IŞİD saldırılarını Türkiye'nin yönlendirdiği yalanını yayarak toplumu birbirine düşürmeye çalışıyor. Terörle arasına bugüne kadar mesafe koymayı başaramamış, terörün arka bahçesine dönüşen, sivil katliamlara bile arka çıkan HDP, bu ülkeyi rahatlıkla "Terörist Türkiye" diye damgalayabiliyor. Böyle bir siyasi partiyle kim koalisyon görüşmesi yapılabilir ki? HDP ile koalisyon görüşmesi demek, bu partinin tehditlerine boyun eğmek, teslim olmak anlamına geliyor. Sürekli şiddete başvuran ve tehditler savuran bu siyasi parti ve arkasındaki örgüte karşı Türkiye dik duramazsa kendisini daha büyük sorunlarla karşı karşıya bulacaktır. 

Çözüm süreci, Kürt hareketine açılan barış ve kardeşlik kapısıydı. Ancak bu kapıdan ellerinde silahlarla geçtiler. Beraberlerinde şiddeti getirdiler. Sivil alanı militarize ettiler; silah, şiddet ve zorbalıkla Güneydoğu'da demokratik alanı tümden ele geçirdiler. Şimdi de Güneydoğu'yu Kobani'ye çevirmeye hazırlanıyorlar. Ankara, bu zorbalığa karşı koymayı beceremezse, şiddet, Güneydoğu'dan başlayarak Türkiye'nin dört bir yanına yayılacak. 

IŞİD, HDP ve PKK'yı beslemek, palazlandırmak için kullanılıyor. Örgütü güçlendirmek için daha önce de "PKK-Hizbullah savaşı"nı icat ettiler. IŞİD'i kullanarak Türkiye'nin son 13 yılda yakaladığı istikrarı dinamitlemeye çalışıyorlar. Türkiye'nin dört bir yanına IŞİD markası altında eğitip donattıkları bombacıları göndermiş durumdalar. Bu, istihbarat raporlarına da yansıdı. Ankara'ya boyun eğdirmek ve yönlendirmek için bu bombacıları, saldırganları devreye koyacaklar. Türkiye'yi, PKK ve HDP'ye razı etmek için IŞİD'i devrede tutmaya devam edecekler. 

Bu durumda kalkıp HDP'nin kapısını çalıp "gel beraber bu ülkeyi yönetelim" demek ciddiyetten yoksun davranış olur. Kibarlık, nezaket elbette gereklidir ama en önemlisi gerçekçi olmaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums