Yeni bir terör dalgası mı geliyor?

  • 6.04.2015 00:00

 Bu da nereden çıktı, diyebilirsiniz. Yeni bir terör dalgasını kim, niye başlatsın? Her isteyen bir ülkeyi teröre boğabilir mi? PKK'nın bile bugün yapamadığını yarın hangi örgüt veya güç yapabilir? 

Bu iddianın sahibi Ertuğrul Özkök; dünkü yazısında hükümeti "zarif" bir şekilde uyardı, daha doğrusu tehdit etti. Özkök, köşesinde kısaca "yeni bir terör dalgası geliyor, çıkardığınız o güvenlik yasasına da güvenmeyin" dedi. Hafızamı yokladım biraz, istihbarat ve Emniyet kurumlarının daha önce böyle bir uyarıda bulunup bulunmadığını hatırlamaya çalıştım. İstihbaratın, bazı terör eylemlerinin gerçekleşebileceğine dair uyarıları basına sızmış ancak "terör dalgası"na ilişkin ortada ciddi bir istihbarat yok. Yetkililerin kapımıza dayanan büyük bir terör dalgasını gizlemeye çalışacağını da hiç sanmıyorum. Ayrıca PKK'nın bile silah bırakmayı tartıştığı bir dönemde yeni bir terör Tsunamisinin ülkemizi vurması bana pek olası gelmiyor. DHKP-C'nin adliye basıp savcımızı şehit etmesini bile terör kampanyasının bir parçası olarak görmüyorum. Fakat yine de Ertuğrul Özkök'ü ciddiye almamız gerektiğini düşünüyorum. Durup dururken böyle sansasyonel bir iddiayı niye atsın? Kendisini ciddiye aldığımıza göre konuyla ilgili merak ettiğimiz soruları da ancak kendisi yanıtlayabilir. Öncelikle şu cevabı vermesi gerekiyor; "yeni terör dalgası" bir öngörü mü, yoksa biryerlerde alınmış bir karar mı? Bize hangisini iletiyorsunuz; öngörünüzü mü, yoksa bir kararı mı? Bunu bir öngörü, durum tespiti olarak izah edecekseniz eğer, o zaman şu soruyla birlikte yanıtlayın: PKK'nın terör üretmek için gerekçe bulamadığı bugünün Türkiyesi'nde hangi örgüt veya güç terör estirecek bir gerekçe veya zemin bulabilir? Kürt meselesi üzerinden çatışma üretilemeyen ülkemizde Alevi meselesi veya solculuk üzerinden bir çatışma veya dev bir terör dalgası nasıl geliştirilebilir? Hükümetin güvenlik yasasıyla bile başa çıkamayacağı bu terör dalgasının kapıya dayandığını neye dayanarak iddia edebiliyorsunuz? 

Özkök'ün iddiası bana Mehmet Altan'ın "AK Parti'den kurtulmak için bu ülke iç savaştan geçecek" uyarısını hatırlattı. Bunun da bir öngörü olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durumda Özkök ve Altan'ın, Türkiye'yi yeni terör dalgasına boğacak kararın nerede ve hangi güç tarafından alındığını anlatmaları gerekiyor. Bu kararın ne kadarı ciddi bir stratejinin parçası, ne kadarı kof bir şantaj? Dahası, Doğan Grubu'nun bu yeni terör dalgasının neresinde durduğu veya duracağı da merak konusu. Doğan grubu yeni terör planının parçası mı, destekçisi mi, fırsatçısı mı? Başına silah dayanan ve ağzı bantlanan Savcı Kiraz'ın o fotoğrafını tam sayfa vermek de bununla mı bağlantılıydı? Terörün açık mesajını manşetten iletmenin gazetecilikle bağdaşmadığını herhalde herkesten daha çok Hürriyet genel yayın yönetmeni, yazıişleri ekibi, Ertuğrul Özkök ve gazetenin sahibi Aydın Doğan biliyor. Yanlış mı düşünüyorum acaba? Hürriyet, DHKP-C terörünün vermek istediği mesajı manşetten iletmedi mi? Yoksa Savcı Kiraz'ın şehit edilmesi de bahsi geçen terör dalgasının başlangıcı mı?  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • mehdi avis
    mehdi avis
    18.10.2012 16:29

    Tebrik ederim.Altan kardeşler değerli insanlar.Fakat Ahmet beyin eleştirilerinde Başbakana ve hükümete karşı aşırıya kaçtığını bende düşünüyordum.Hak ettiğinden fazlası haksızlıktır.

  • nafiz karak
    nafiz karak
    30.09.2012 22:05

    Sevgili güldalı yüreğinize sağlık ........

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums