'İrtica odağı' tutmadı, 'yolsuzluk odağı' verelim

  • 2.01.2015 00:00

 17-25 Aralık, "yolsuzluk" kılıfı giydirilmiş bir yargı darbesi girişimiydi; darbe başarısız oldu ancak "yolsuzluk" şantajı devam ediyor. Darbeyle deviremedikleri hükümeti, hiç olmazsa haziran seçimlerine kadar, "yolsuzluk" davasıyla yıpratmayı, güçten düşürmeyi umuyorlar. Bunun için tabii haklarında takipsizlik kararı verilen dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi gerekiyor. Son kararı AK Parti vereceği için de medya üzerinden hükümeti baskı altına almaya çalışıyor, türlü türlü akıl oyunlarına başvuruyorlar. 

* * *

AK Parti için de bu konu oldukça hassas; belki de bu yüzden parti içinde tam bir görüş birliği yok. Bir kesim, dört eski bakan hakkındaki "takipsizlik" kararının dikkate alınmasını istiyor; diğer bir kesim ise "Yüce Divan'a gitsinler, hiç olmazsa aklanma şansları olur" görüşünü savunuyor. 

Her iki durumda da alınacak karar siyasi olacak; ama bunun kolay bir karar olmayacağı da ortada. Bir yanda kamuoyu önünde "yolsuzluk" suçlamasıyla yıpratılmaya çalışılan AK Parti ve hükümet var, diğer yanda "yolsuzluk" kılıfına büründürülmüş bir darbe girişimi ve onun yargı ayağının iktidarı yıpratma hesapları... 

Yüce Divan sıfatıyla davaya bakacak olan AYM'nin son zamanlarda tartışmalı  kararlara imza atması, Başkan Haşim Kılıç'ın Cemaat'e olan yakınlığının ortaya çıkması, Kılıç'ın adeta bir muhalefet partisi lideri gibi davranması, mahkemeyi siyasileştirmesi ve "seçim barajı" gibi Meclis yetkisinde olan alanlara müdahale etme hevesini yansıtması mahkemenin tarafsızlığı konusunda ciddi kuşkular uyandırmaktadır. 

* * *

17-25 Aralık'ta haklarında yargı kararı olmadığı halde medya lincine uğrayan, itibarları zedelenen ve siyasi hayatları bitirilen dört bakanı Yüce Divan'a göndermek ne adaletin tecelli etmesine yarayacak ne de bu isimlerin 'aklanması' işlevini görecek; sadece 17-25 Aralık'taki maksadın hasıl olmasına yarayacaktır. Yüce Divan'a gönderilmemeleri durumunda AK Parti'nin "yolsuzlukları" yargıdan kaçırdığına dair sert eleştirilerin gündeme gelmesi kuşkusuz kaçınılmazdır; ama bu kampanyanın amacı zaten iktidarı korkutup çıkmaz sokağa sapmasını sağlamak ve seçimlere kadar yargı üzerinden iktidarı dövmektir.

* * *

Gerçekçi olalım; Yüce Divan'da ne dört eski bakanın aklanma şansı bulacağı bir süreç işleyecek ne de "suçun şahsiliği" gereği hükümet 'yolsuzluk' suçlamalarından azade tutulacaktır; AK Parti'yi "irticanın odağı haline geldiği" suçlamasıyla mahkûm eden mahkeme, bu kez Yüce Divan'da işleteceği süreçlerle, alacağı kararlarla, AK Parti’yi "yolsuzluğun odağı haline" getirmeye çalışacak. 2007'de AK Parti'ye açılan kapatma davası ve yargılama sürecinin aynısı, bu kez "yolsuzluk davası"yla, Yüce Divan'da işletilecek; bunun bir tuzak olduğu gayet açık.

Türkiye halkının büyük çoğunluğunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğine, dürüstlüğüne inancı tamdır. Kimse onlara "yolsuzluk" gibi alçakça bir suçu atamaz, yakıştıramaz. İktidar, "Rüşvet ve yolsuzluk" suçlamasının siyasi bedelini üst üste iki seçimde, sandıkta ödemiştir. Dört eski bakanla ilgili savcılığın verdiği "takipsizlik" kararına uymak en doğru olandır.  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums