Çatı adayı, Erdoğan‘dan iyi mi?

  • 9.07.2014 00:00

 Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "Türk Solu" dergisini havaya kaldırdığı fotoğrafı görünce aklıma çözüm yasasının Meclis’e sevk edildiği gün kameraların karşısına geçerek CHP ve MHP'nin desteklediği çatı adayının Erdoğan'dan daha iyi olduğunu açıklayan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan geldi. Etki uyandırmak amacıyla gayet ciddi bir üslupla çatı adayı için yaptığı değerlendirmede Altan Tan aynen şöyle söylüyordu: "Şu an hiç kimsenin tahmin etmediği Ekmeleddin İhsanoğlu ismi geldi. Dini bilgisi, müktesebatı, ailesi, anası-babası her şeyi AK Parti adayından daha ileride. Uluslararası kabul görülürlüğü… Çatı adayı Erdoğan'dan daha iyi."

Kürt düşmanı Türk Solu dergisini havaya kaldırarak poz veren Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gördükten sonra Altan Tan'ın doğrusu ne düşündüğünü merak ediyorum. Türk Solu dergisi de son sayısında İhsanoğlu'na desteğini ilan ederek  çatıya son kiremidi koymuş bulunuyor. Altan Tan bu çatının altında Kürtlere hâlâ yer olabileceğini düşünüyor mu?

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Kürtlerin Hiroşiması olan Halepçe katliamından tam üç gün sonra 50'den fazla İslam ülkesinin bir araya geldiği toplantının moderatörlüğünü yaptığı sırada, gündeme sadece Bulgar Türklerinin problemlerini aldığını, dönemin cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de katıldığı toplantı sonucunda da Bulgaristan'ı kınayan bir sonuç metni hazırladığını yazmıştım. İhsanoğlu bu konuda henüz bir açıklama yapmaya yanaşmadığı gibi medya da şu ana kadar bu soruyu sorma zahmetine girmedi. Ancak Türkiye'nin batısında yaşayan Kürtleri sürmek için Türklere çağrıda bulunan, çatışmalarda ölen PKK'lıların cenazelerinin Atatürk büstü önünde teşhir edilmesini "İşte mutluluğun resmi" diye paylaşan bu zihniyetle CHP ve MHP'nin çatı adayının buluşması bence hiç şaşırtıcı değil. Asıl şaşırtıcı olan bir HDP'li vekilin MHP ve CHP'nin desteklediği çatı adayını Erdoğan'dan daha iyi ve ileride görmesi bence. Altan Tan'ın, bu değerlendirmelerini siyasetin olağan akışı içinde bir yere oturtamıyorum. Umarım yanılıyorumdur; ama bu sözler bana Cemaat ağzıyla yapılan açıklamalar gibi geliyor. Hadi CHP'yi görmezden gelelim, yok sayalım; peki bir Kürt siyasetçi nasıl olur da MHP adayını AK Parti adayından daha iyi, daha sempatik, daha ileride görebilir? Neyse ki Kürt siyasetçilerini az çok tanıyor ve onların CHP-MHP adayına sempatiyle bakmasının imkânsız olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bugün gelinen noktada Altan Tan'ın, çatı adayının Erdoğan'dan daha iyi olduğuna ilişkin sözleri, "şahsi" bir fikir olarak kalmış durumda. 

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Kürt düşmanı bir koalisyonun adayı olduğundan kuşkumuz yok. Bu çerçeve içinde İhsanoğlu'nu Erdoğan ile kıyaslamak kadar çarpık bir tutum olamaz. İhsanoğlu'nu Ahmet Necdet Sezer ile kıyaslayabilirsiniz, Kemal Kılıçdaroğlu ile veya Doğu Perinçek ile de karşılaştırabilirsiniz; ancak birazcık akıl ve vicdan sahibiyseniz, İhsanoğlu'nu bu ülkenin bütün tabularını yerle bir eden, PKK ve Kürt meselesinde sessiz bir devrim yapan, derin devleti tasfiye eden AK Parti adayıyla kıyaslayamazsınız.  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (5)

  • Mehmet Bayram
    Mehmet Bayram
    23.08.2011 13:57

    devamı inanılmaz bir basiretsizlik etmeseydi, bugün geldiğimiz noktaya gelir miydik? AKP inatla operasyonları sürdürecek seçilen milletvekillerini içerde tutacak sürekli BDP yi bile meşru görmeyerek biyolog yolunu kapatacak yine BDP,PKK ve Kürtler şiddetin sorunlusu sayılacak? Bu insanlar ruhunu bir yerlere pazarlamamış olsalardı böyle dengesiz laflar edip sonra dönüp sosyalistlere saldırmak bu tür insanlara yakışır zaten ciddiye bile almıyorum şahsen" sinek küçük ama mide bulandırıyor" ne yazık

  • Mehmet Bayram
    Mehmet Bayram
    23.08.2011 13:55

    devamı tehditlerin devam eden özel mahkemelerin (istiklal mahkemeleri,DGM ler bu gün özel mahkemelerin) kimleri yargılamak için var olduğunu varlığını devam ettiğini sorgulamayan bırakın solculuğu aydının aydın olma vasfını bile sürdüremeyeceğini Berk tay’a anlatmak gerekiyor. Ne yazık ki saraydan beslenen sarayın uşaklığını yapıyor ne yazık ki? Şöyle bir düşünün AKP oyalanmasaydı, son adımı atsaydı, ulusalcı ve faşist bir dil kullanmasaydı,( Kürt sorunu yoktur.)

  • Mehmet Bayram
    Mehmet Bayram
    23.08.2011 13:55

    devamı

  • Mehmet Bayram
    Mehmet Bayram
    23.08.2011 13:47

    Yazık ki yazık Devlet terörünün PPK yi yarattığını bilmeyecek kadar ahmak birisinden solcu olurmu?Kürtler garg gurkla tariflendiği yok sayıldığı inkar ve imha anlayışının cumhuriyetin kurulduğunda bu güne kendi halkıyla savaşan oligarşik faşist devleti temize çıkarmak kendine sol ve sosyalist diyenlerin işi değil.Bu gün referandumla beraber Kemalist vesayetten AKP vesayetine geçen Ümmetci kemalist anlayışın hiç değişmediğini AKP nin devletleştiğini hakların ve emek düşmanı politikaların> DEvamı

  • Mehmet Bayram
    Mehmet Bayram
    23.08.2011 13:46

    Sadece yazık?

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums