Paket için hazır cevaplar

  • 28.09.2013 00:00

 Demokratikleşme paketi birkaç güne açıklanacak. Başbakan Erdoğan, bazı kesimlerin pakete çok şaşıracağını söyleyerek, beklentileri şimdiden ikiye katladı. Muhalefet partilerinin daha paket açıklanmadan gerildiği gözlenirken, medyada ise paket heyecanı yaşanıyor. Paketin içeriği kadar kimin pakete nasıl tepki vereceği de merak ediliyor. Bu yazıda siyaset ve medya dünyasındaki olası tepkileri derlemeye çalıştım.

***

Önce siyaset dünyası.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Paket, Mustafa Kemal’in devrimlerini yok etmeyi amaçlıyor. Benim adım Kemal, bu oyunu bozarım.

MHP lideri Devlet Bahçeli: Bu paket bölücülerle birlikte hazırlanmış. Pakette 40 madde var. Şimdi siz bunu sekize bölüp AKP’nin 11 yıllık iktidarıyla toplayın. Ne ediyor; 16. Bundan ikiyi çıkarın, kaç kalır; 14. Bu ne demek? İmralı canisinin cezaevinde yattığı sürenin toplamı demek oluyor. Yani bu paket Apo’yu dışarı çıkarır.

BDP lideri Selahattin Demirtaş: Öncelikle bu paket bize danışılmadan hazırlandı. AKP seçim taktiği yapıyor. Acil İmralı’ya gitmemiz lazım.

Hasan Cemal: Bu kafayla barış olmaz. Bu paket, tek adam paketidir. Bu arada Fatih Terim’e yanlış yapılmıştır.

Emre Uslu: Ben demiştim bu paket PKK’yı güçlendirir.

Cengiz Çandar: Mardin’den Diyarbakır’a gittim. Başı dumanlı dik dağların yamacında kurulan Çölemerik’i dolaştım. Kahvehanelerde Kürtlerle konuştum. Kimse bu sürece ve pakete inanmıyor. Bu paket için endişeliyim.

Ertuğrul Özkök: Bu pakette aşk yok, şarap yok. Başörtülüler var ama mini etekliler yok. Ben umudumu yitirdim, nehir kenarına geri dönüyorum.

Ahmet Hakan: Aydın Doğan’ı bu işe karıştırmayın.

Mehmet Altan: 28 Şubat’ta bile daha özgürdük.

Orhan Kemal Cengiz: İçim acıyor, yüreğim kanıyor. Bu tarzda paketlerin açıklanmasına ancak diktatörlüklerde rastlanabilir.

Aslı Aydıntaşbaş: Biz New York’tayken böyle paketler olmazdı…

***

Tabii bunlar şaka gibi gelebilir ama maalesef pek çok lider ve medya aktörü ülke gerçeklerine aşağı yukarı bu çerçevede yaklaşıyor. Kuşkusuz bu paketin içeriğine dair toplumun beklentileri fazla. Paketten mucize bekleyenler kadar “dağ fare doğuracak” diyerek umutsuzluğa kapılanlar da var. Paketten beklentileri gerçekçi sınırlarda tutmanın faydalı olacağına inanıyorum. Ben olağanüstü bir paket beklemiyorum; ancak, Türkiye’nin demokratikleşme standardını biraz daha yükseğe çekecek, çözüm sürecinin önünü açacak ve Aleviler konusunda gerginlik yaratmaya çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacak etkili bir paket umut ediyorum. Demokratikleşme sürecinin bir sonunun olamayacağını akıldan çıkarmamak lazım; bu paket ancak kısa soluklu bir durak olabilir. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums