Çekilme çağrısı 10 gün içinde

  • 4.02.2013 00:00

 

Çekilme çağrısı 10 gün içindeMİT ve İmralı arasında varılan mutabakata göre PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, PKK’ya silahlı güçleri sınırötesine çekmesi için çağrı yapması bekleniyor. Aslında Öcalan’ın bu çağrıyı bir iki hafta önce yapması planlanmıştı. Ancak Paris suikastı ve BDP heyetinin İmralı’ya yapacağı ikinci ziyaretin gecikmesi süreci uzattı.

Edinilen bilgiye göre, İmralı’ya gidecek heyet konusundaki kriz aşıldı. 10 gün içerisinde BDP’li bir heyet Ada’ya gidecek. Abdullah Öcalan da beklenen çağrısını bu heyet aracılığıyla resmen kamuoyuna ilan edecek. Kandil ve örgütün Avrupa kanadına, Öcalan’ın hazırladığı mektuplar iletilecek.

Öcalan’ın çağrısının içeriğini daha önce yine bu köşede ayrıntılı olarak yazmıştım. İmralı, 1999’da olduğu gibi örgütten ateşkes yaparak sınır dışına çekilmesini isteyecek. Bu, silahların tümden bırakılmasını öngören sürecin ilk adımı olacak. Hükümet de Öcalan’ın bu adımıyla eşzamanlı olarak 4. Yargı Paketi’ni Meclis gündemine getirecek. Bu paket, daha önce KCK operasyonlarında tutuklanan Kürt siyasetçilerin serbest bırakılmasını öngörüyor. BDP’nin bazı merkez yöneticileri dışında tutuklu belediye başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda tutuklu BDP’li siyasetçi 4. Yargı Paketi’yle birlikte özgürlüklerine kavuşacak. Kuşkusuz 4. Yargı Paketi, sadece KCK’lı tutuklulara ilişkin bir düzenlemeyle sınırlı değil. Bütün tutuklu ve hükümlüleri kapsıyor. Ergenekon, Balyoz ve TSK’ya ilişkin diğer davalardan tutuklu ve hükümlüler de 4 Yargı Paketi’nden etkilenecek. İnternet Andıcı davasından yargılanan Ergenekon sanığı İlker Başbuğ da yeni düzenlemeyle birlikte tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilebilir.
 

MİT PKK’yla Erbil’de masaya oturuyor

Abdullah Öcalan’la MİT arasında görüşmeler devam ediyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in önceki gün doğruladığı bu bilgiye ek olarak bu hafta içerisinde yeni bir gelişme daha yaşanacak. İmralı’yla görüşmeleri yürüten MİT, Erbil’de de PKK yöneticileriyle biraraya gelecek. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da bizzat bu görüşmelere katılacağı iddia ediliyor. Bunun nedeni Kandil’in ısrarla müzakere masasında Hakan Fidan’ı görmek istemesi. Abdullah Öcalan gibi Kandil’deki PKK yöneticileri de Hakan Fidan’a daha çok güveniyor.

PKK tarafından ise görüşmeleri adı sıkça geçen Sabri Ok ile KCK Yürütme Üyesi üç yöneticinin katılacağı söyleniyor. Görüşmelerde ateşkes, geri çekilme ve silah bırakma sürecine dair bir yol haritası üzerinde uzlaşma aranacak.
 

BDP ve Kandil’in gizlediğini Başbakan açıkladı

Başbakan Erdoğan’ın İmralı’yla ilgili olarak yaptığı açıklama geçtiğimiz haftaya damgasını vurdu. Erdoğan, Abdullah Öcalan’ın silahları bırakmaktan yana olduğunu ve İmralı’nın olumlu adımlar attığını açıkladı. Bu açıklamanın arka planında BDP ve Kandil’in Öcalan’ın bu yöndeki görüşünü bilmesine rağmen ısrarla kendi tabanlarından gizlemeleri yatıyor. BDP’li heyetin İmralı ziyaretinde Abdullah Öcalan, silahlı mücadele döneminin kapandığını, silahların bırakılmasını öngören bir yol haritası üzerinde mutabakata vardıklarını iletti. Ancak BDP ve Kandil tarafı bu bilgiyi kapalı kapılar ardında tartışıp kendi tabanıyla paylaşma yoluna gitmedi. KCK’nın silahlı güçlerin çekileceğine dair bazı gazetelerde yer alan haberleri “asparagas” olarak niteleyip çekilmeyeceklerine dair bir açıklama yayınlamaları üzerine Başbakan Erdoğan da bir televizyon programında, Abdullah Öcalan’ın silahları bırakmaktan yana olduğunu kendisi açıklama yoluna gitti. Başbakan Erdoğan’ın bu açıklamalarına karşılık Kandil’den herhangi bir açıklama gelmemesi ise dikkat çekti.

 

kurtulustayiz@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • Hrac Madooglu
    Hrac Madooglu
    18.01.2014 00:43

    Bir ulkede hukuk olmadan hicbirsey dogru durust kurulamaz, Sayin yazar. Bu savci senin, bu savci benim adamim. Senin polis memurlarin, benim polis memurlarim. Hirsiz oglumu nasil yakalayip hapse atarsin, ben de seni gorevinden atayim da gor gununu... Bu yorgan kavgasinda her iki taraf da kotu adam. Kim kazanirsa kazansin, bu ulke bu halk kaybeder. Bu isin suyu cikmis siz hala "korkmayin, mujde!! iyi haber bunlar" diyerek insanlari kandirmaya calisiyorsunuz. Ne diyelim, sizin de isiniz zor. Korlerin, sagirlarin cogunluk oldugu bir ulke degil burasi artik.

  • m. kutuk
    m. kutuk
    18.01.2014 15:37

    Canavarlar avin bogazini sikmaya çalisirken, ilk hamlede ayagindan aldigi kuçuk çiziklere takilip esas ve onemli hamleyi goremeyenlere çok sasiyorum. Ulke hepimizin. Gemi su alirsa herkes batar!

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums