İmralı görüşmesini erteleten cinayetler

  • 22.01.2013 00:00

 Paris’te vahşice işlenen cinayetlerin ayrıntıları netleşmeye başladı.

Gözaltına alınan iki kişiden 1982 Sivas doğumlu Ömer Güney“terör örgütü bağlantılı cinayet”suçlamasıyla tutuklandı.

Avrupa’daki PKK örgütü yetkilileri, bu kişinin kendi derneklerine gelip giden, tanınan biri olduğunu ifade ettiler. Ayrıca ilk günlerde, bu kişinin “tanık” olarak gözaltında tutulduğuna özellikle dikkat çektiler.

Ancak aynı PKK yetkilileri dün görüş değiştirerek, cinayeti işlemekle suçlanan Ömer Güney adlı zanlının “Kürt topluluğundan olmadığını” dile getirmeye başladılar.


Bu vahşi cinayetlerin “örgüt bağlantısı” güçlenmeye başladıkça PKK tarafında da rahatsızlık artmaya başladı.

Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal’ın önceki Taraf’tan Tuba Tekerek’e yaptığı açıklama dikkate değerdi; Kartal, “Bu yüzde yüz PKK kararıyla yapılan bir şey değil. PKK deyince örgüt demek; bir kişinin şahsı değil” ifadelerini kullandı.

Kartal’ın aslında söylemek istediği gayet açık; PKK’nın Avrupa’daki cemaati içinden birileri tetiği çekmiş olsa da bu, PKK’nın üzerine yıkılacak bir cinayet değil. Örgütün böyle kararı olmaz, olamaz!


Kartal’ın bu sözleri, katil zanlısı Ömer Güney hakkındaki “terör örgütü bağlantılı cinayet” suçlamasıyla örtüşüyor.
 Cinayeti soruşturan savcılığın tesbitine göre katil zanlısı Ömer Güney iki yıldır PKK üyesi. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i öldürme nedeni ise henüz tam olarak bilinemiyor.

Bu şok gelişmenin İmralı ve Kandil üzerindeki yansımaları önemli olacak. Önümüzdeki günlerde bu konuda önemli gelişmeler yaşanabilir.

Edindiğim bilgiye göre de zaten İmralı süreci de bu suikast nedeniyle bir süreliğine kesintiye uğradı.

İmralı takvimine göre Öcalan, PKK’nın Avrupa kanadı ile Kandil’e gönderdiği mesajları geçen hafta değerlendirerek kamuoyuna beklenen açıklamasını yapacaktı.


Fakat Paris’teki cinayetler nedeniyle Öcalan da beklemeyi tercih etti.

BDP’lilerin İmralı ziyaretinin gecikmesinin nedeni biraz bu; hem devlet, hem Öcalan, Paris’teki soruşturmada ortaya çıkacak yeni bilgileri bekliyor.

Kürt hareketi içerisinde ilk günden itibaren Paris cinayetleri, İmralı sürecine ve Öcalan’a yönelik bir saldırı olarak değerlendirildi.


Eğer Öcalan, Paris’teki olayın kendisine yönelik komplonun bir parçası olduğuna kanaat getirirse, PKK içerisinde soruşturma yapılması için talimat verebilir ve örgütün şahin kanadına yönelik tasfiyeler gündeme gelebilir.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayetinin arkasında kim olursa olsun, bence bu cinayetler PKK’yı derinden etkileyecek.

PKK’ya yakın yayın organlarında çıkan, katil zanlısının “kendilerinden olmadığına” dair telaşlı yayınlar, bunun habercisi olsa gerek.

Önceki gün katil zanlısı için “tanıyoruz”“bizim derneklere gelip giderdi”“o gün de ölenlerden birini arabasıyla bırakmıştı” diye haber yapan örgütün haber siteleri, dün ağız değiştirerek, “Kürt değil, Türk mahallelerine takılan Sivaslı bir faşist” haberleri vermeye başladılar.

Bu telaş ve endişe okların örgütü işaret etmeye başlamasıyla birlikte artmaya başladı.


Türk Gladyo’su tezi olmayınca NATO Gladyo’su tezi piyasaya sürüldü. Bence bu görüşler hedef saptırma amacı taşıyor.
 Bu spekülatif açıklamaların çoğu örgüt içi hesap ve endişelerle bağlantılı olarak gündeme getiriliyor. Cinayeti aydınlatma kaygısından çok, bu kanlı suçu PKK’dan uzaklaştırma çabası seziliyor.


Ne var ki şu âna kadar ortaya çıkan deliller Gladyo’yu değil, örgütü işaret ediyor.
 PKK’nın yapması gereken, Türk tarafını suçlamak değil soruşturma makamlarını doğru bilgilendirmek olmalı. Bu aşamadan sonra örgütün başka türlü temize çıkması mümkün görünmüyor.


kurtulustayiz@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums