Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nden Yeni Sergi “İcra ve Zarafet”

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nden Yeni Sergi “İcra ve Zarafet”
14.04.2022 - 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
703

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, küratörlüğünü Derya Yücel’in üstlendiği “İcra ve Zarafet” başlıklı sergiyi 17 Temmuz tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

20 güncel sanatçının farklı medyumlardaki üretimlerinden oluşan “İcra ve Zarafet” sergisi, Erimtan Müzesi’nin Roma, Urartu, Hitit ve Bizans dönemlerine ait arkeoloji koleksiyonu arasında bağlamsal bir ilişki kurmayı hedefliyor. Gelenek-güncel, sofistike ve gündelik, bireysel ve kamusal, sanat ve hayat gibi ayrımların ötesinde, düşüncenin ve icranın, sanat ve zanaatın birbirlerine bulaştıkları o zarif yaratıcı alana odaklanan sergi, sanatın zanaat, sanatçının zanaatçı, estetiğin işlev üzerindeki zaferi olarak yazılmış bir sanat tarihinin günümüzdeki anlamını sorguluyor. Sanatın toplumsal, politik, estetik ve eleştirel bağlamda çok yönlü düşünsel anlatımı ile ortaya çıkardığı formlar arasındaki yaratıcı ilişkiyi ele alıyor. Derya Yücel küratörlüğünde hayata geçirilen sergi kapsamında çocuk ve yetişkin atölyeleri, söyleşiler, küratör eşliğinde rehberli turlar da gerçekleştirilecek.

“İcra ve Zarafet” sergisinde Alev Ebuzziya, Ahmet Doğu İpek, Ayça Telgeren, Azade Köker, Berk Güntürk Berkay Tuncay, Burçak Bingöl, Deniz Ezgi Sürek, Eda Gecikmez, Elif Uras, Hacer Kıroğlu Hakan Çınar, Huo Rf, Hüseyin Aksoy, Mert Özgen, Necla Rüzgar, Oddviz, Rasim Aksan Selçuk Artut ve Yasemin Özcan’ın eserleri yer alıyor.

“İcra ve Zarafet” başlıklı sergiyi 17 Temmuz tarihine kadar pazartesi hariç her gün 10:00 - 18:00 saatleri arasında Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Kale Mah. Gözcü Sok. No:10 Altındağ/Ankara




.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums