Eldem Sanat Alanı “Su-suz Yaz” Projesi ile Kapılarını Açıyor

Eldem Sanat Alanı “Su-suz Yaz” Projesi ile Kapılarını Açıyor
14.04.2022 - 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
750

Eldem Sanat Alanı | Dalyancı Konağı, uzun bir aradan sonra CultureCIVIC: Kültür Destek Programı tarafından desteklenen, Melike Bayık’ın küratörlüğünü yaptığı “Su-suz Yaz” projesi ile kapılarını yeniden açıyor.

Bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Destek Programı tarafından fonlanan “Su-suz Yaz” projesi, birbiriyle ilişkili toplumsal ve politik konuları geniş ölçekte değerlendirmeye alıyor. Su krizine dair sürdürülebilirliği ortaya koyan, araştırma temelli bir proje olan “Su-suz Yaz”, Eskişehir merkezli olması sebebiyle merkez-periferi ilişkisini de ön plana alarak İç Anadolu’nun çay, dere, sulak alanlar gibi önemli su kaynaklarına dair bilinçlendirme ve koruma konusunda farkındalık sağlamayı amaçlıyor. Projede yer alan sanatçılar ve bir araştırma inisiyatifi, eserlerinde ve söyleşilerinde su ekolojisine, kuraklık tehdidine, su sorununun neden olabileceği çevresel felaketlere odaklanıyor.

Proje kapsamında fotoğraf, video, yerleştirme, suluboya, cam tüp, resim ve performans dokümantasyonu gibi disiplinlerden eserleri ile sanatçılar Alper Aydın, Alpin Arda Bağcık, Özgür Demirci, Elmas Deniz, Bekir Dindar, Berna Dolmacı, Erdal Duman, Murat Germen, İz Öztat, Ilgın Seymen, Hale Tenger, Gülhatun Yıldırım ve birbuçuk inisiyatifi, doğal ve toplumsal yaşamın kaynağı olan su ekolojisini, su krizinin tetikleyebileceği göç ve savaş gibi küresel krizleri, toplumların ve azınlıkların tecrübe etmek zorunda kalacağı göç, ayrımcılık, barınma ve insan hakları sorunlarını ele alıyor. Ayrıca bölgesel farkındalığın yükseltilmesi için yerel yönetimlerle iş birliği içinde bireylere ve topluma demokratik, şeffaf bir şekilde görüş aktarımının, ifade ve düşünce özgürlüğünün sağlanması amaçlanıyor.

Eldem Sanat Alanı Dalyancı Konağı’nda tartışmaya açılan “Su-suz Yaz” projesi, minör sesleri majör topluluklara çevirme; sel, kuraklık, HES gibi felaketlere dair bilinçli, şeffaf bir toplum yaratmayı hedefliyor. “Su-suz Yaz” sergi, söyleşi ve atölye programları ile çok katmanlı olarak kurgulanan yapısıyla kitlesel yayılım ile su krizine dair çözüm geliştirme ve bilinçlendirme çabası güdecek bir içerik ile topluma ulaşıyor.

Melike Bayık’ın küratörlüğünü yaptığı 13 Mart - 31 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edilebilecek “Su-suz Yaz” sergisi kapsamında çevrim içi ve yüz yüze gerçekleştirilecek seminer ve atölye programları Eldem Sanat Alanı’nın yayımlayacağı içerikler üzerinden takip edilebilir.

Künye:
1. Bekir Dindar, Kanalist, Fineart Fotoğraf Baskısı/ Fineart Photo Printing, Kahverengi Derinlikli Ahşap Çerçeve/ Brown Depth Wooden Frame, 48x60 cm (4 adet/ 4 pieces), 32x40 cm (1 adet/ 1 piece) 2021
2. Alpin Arda Bağcık, Ritalin, Tuval üzerine yağlıboya / Oil on canvas, 175 x 175 cm, 2017, Fotoğraf Kredisi/Photo Credit: Kayhan Kaygusuz, Sanatçı ve Zilberman Gallery izniyle
​3. Özgür Demirci, a / The Things I Want to Tell You*, İki Kanallı Video Enstalasyon/Two Channel Video Installation - Stereo - Renkli/Color - 4K / Two Channel Video Installation - Stereo - Color - 4K,  22’40” – 2020 *SAHA Studio programı kapsamında SAHA’nın desteği ile üretilmiştir.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums