3. Bergama Tiyatro Festivali 2-5 Haziran’da Gerçekleşecek

3. Bergama Tiyatro Festivali 2-5 Haziran’da Gerçekleşecek
14.04.2022 - 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
708

3. Bergama Tiyatro Festivali 2-5 Haziran’da Gerçekleşecek

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Bergama Tiyatro Festivali, 3dots ve BERaBER organizasyonuyla 2 - 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma amacıyla hayata geçirilen Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, BERKSAV, Bergama Ticaret Odası ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği destekleriyle gerçekleştiriliyor. 2018 düzenlenmeye başlayan festivalin arka arkaya gerçekleşeceği bu ilk edisyonu, iklim krizi, savaş ve pandemi koşullarında bir araya gelmenin, tanışmanın ve yeni hikâyeler paylaşmanın önemini vurguluyor. Festival bu amaçla, ilk defa merkezin dışına çıkarak daha önce gitmediği mahallelerde, köylerde ve sokaklarda etkinlikler gerçekleştirecek.

Festival “Yerelleşme”, “Sektörleşme”, “Sosyal ve Kültürel Hayatın Erişilebilirliği” ve “Çocuklar ve Gençlerin Kültür ve Sanat Hayatına Katılımı” başlıklarını temel alıyor. Yerelle olan bağını güçlendirmek amacıyla bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve çoğunluğu Bergamalı olan bir ekiple çalışan festival, amatör ve profesyonel tiyatro üreticilerini buluşturarak sektörleşme süreçlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bergama antik kenti, Helenistik dönemin en büyük kütüphanelerinden birine de ev sahipliği yapıyor. Bergama, günümüze kadar yaşayan tarihi ile dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olarak görülüyor. Festival, Bergama’nın tiyatro geleneğini, edebiyat tutkusunu, sağlık, bilim ve mimari alanlarında yarattığı başarıları ile evrensel değere sahip bu mirası sahne sanatları aracılığıyla ve multidisipliner atölye, panel ve yürüyüşlerden oluşan etkinlik programıyla katılımcılarla bir araya getirmeyi amaçlıyor.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums