No More Lies’ın “Origami Geyik” Eseri Yanköşe’de Sergileniyor

No More Lies’ın “Origami Geyik” Eseri Yanköşe’de Sergileniyor
6.04.2022 - 13:56
Güncelleme 23.04.2022 - 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
1270

Kahve Dünyası’nın güncel sanat projesi Yanköşe, sokak sanatçısı No More Lies’ın Origami Geyik başlıklı çalışması Ağustos 2022 tarihine kadar Kabataş’ta sergiliyor.

Kahve Dünyası’nın 2017 yılında hayata geçirdiği, kâr amacı gütmeyen sanat platformu Yanköşe, beklenmedik ve deneysel güncel sanat eserleri üreten sanatçılara ifade alanı yaratıyor. Her sene iki projeyi/sanatçıyı kamusal alanda ağırlamayı hedefleyen Yanköşe, yedinci sergisinde sokak sanatçısı No More Lies’ın Origami Geyik başlıklı çalışmasını sanatseverlerle buluşturuyor.

Kahve Dünyası’nın Kabataş mağazasının yanındaki iki duvarda, üstünden güneş ışınları sızan bir ormanı ve kâğıttan yapılmış bir geyiğin yanışını sergileyen eser, geçen sene dünyanın pek çok yerinde çıkan orman yangınlarından yola çıkılarak hazırlandı. Eser iklim krizinin en görünür sonuçlarından biri olan ve geçen sene dünyanın pek çok yerinde çıkan orman yangınlarına dikkat çekerek orman yangınlarının sadece ağaçlara değil, içinde yaşayan canlılara da zarar verdiğini bir geyiğin kırılganlığıyla anlatıyor. Eserin bulunduğu iki duvarın bir parçasında doğa, diğer parçasında ise insan müdahalesi ile ortaya çıkan tablo işleniyor. Yaklaşık 260 metrekarelik alana sahip iki duvardan birinde üstüne güneş ışıkları sızan ormanın, diğer duvarda da yanmaya devam eden bir geyiğin resmedildiği eser, izleyiciyi iklim krizinin can yakan etkileriyle yüzleştiriyor.

Çalışmalarında küresel iklim krizi, sürdürülebilirlik, orman yangınları ve kadın cinayetleri gibi toplumsal konuları işleyen No More Lies şunları söyledi: “Önerilerin zamanlaması orman yangınları için çok önemliydi. Çünkü kış gelmişti ve artık kimsenin gündeminde yazın olan orman yangınları yoktu. Ormanlar yanarken infial, kavgalar, birbirini suçlamalar vardı, ya sonra? Sonra herkes kendi sıkıcı hayatına geri döndü.”

​No More Lies Origami Geyik çalışması hakkında şunları söyledi: “Yanköşe bana eleştiri alanını açtı. Akşam yağmurlu bir havada tıkanmış trafikte evine giderken, kirli yağmur, arabanın camlarından akarken, o amaçsız, mutsuz anda, binaların arasında, üstünde güneş doğan bir orman göreceksin. Kafanı biraz çevirdiğinde ise sadece ağaçların yaşamadığı o ormanda/ dünyada yanan bir geyiğin en az senin kadar kayıtsız ama korunmasız tutuştuğunu fark edeceksin.”


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums