Orhan Pamuk, Sezen Aksu'ya destek mesajında 'Sezen Aksu hepimizin iftihar ettiği büyük sanatçıdır. Onun yanındayım' dedi.

24.01.2022 - 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
941

İlk kez düzenlendiği 1901 yılından bugüne kadar dünyada 118 kişiye değer görülen Nobel Edebiyat Ödülü’nü Türkiye’den kazanan (2006) tek isim olan Orhan Pamuk, 2017’de yayınlanan şarkısındaki sözler nedeniyle hedef alınan Sezen Aksu’ya destek açıklaması yaptı. Pamuk, Sezen Aksu'nun yanında olduğunu vurgulayarak “Sanatçısını ezen bir devlet ve millet olmayacağız. Sezen Aksu hepimizin gururudur” dedi.

Türkiye’nin dünyaca ünlü seslerinden biri olan Sezen Aksu, 2017 yılında yayınlanan ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı parçasındaki Adem ile Havva’ya yapılan gönderme nedeniyle, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de aralarında bulunduğu kişi ve kesimlerin ağır tepkilerine hedef oldu. Tepkilerin ardından 22 Ocak Cuma akşamı “Konu ben değilim, konu memleket” sözlerini de içeren bir açıklama yapan Sezen Aksu için,  Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'tan da destek geldi.

Orhan Pamuk, T24 ile paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sezen Aksu hepimizin iftihar ettiği büyük bir sanatçıdır. Onun yanındayım. Bugün milyonlar Sezen Aksu’nun yanındadır. Sanatçısını ezen bir devlet ve millet olmayacağız. Sezen Aksu hepimizin gururudur.” 


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums