Seçim kampanyası başladı sloganı da belli

  • 10.01.2018 00:00

  Yaşım döndü resmen. Hangi açıklamayı takip edeceğimi, hangisine şaşıracağımı, hangisine sevineceğimi bilemedim. İç siyasette resmen fırtına gibi esiyor.

Niyetim birkaç tane dış politika yazısı yazmaktı. Cidden önemli gelişmeler oluyor. Erdoğan Fransa ziyareti dönüşü uçakta açıkladı mesela. Yok “kodum mu oturturuz” kısmı değil. O da önemli tabii. Hangi Cumhurbaşkanı’ndan böyle açık sözlü tespitini gördük.

Benim dikkatimi çeken, Erdoğan’ın AB’den, Filistin-İsrail barış görüşmelerinde arabulucu olmasını isteyecek olması. Bu konu, uçakta bulunan Star Gazetesi Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın da dikkati çekmiş ki manşete bir tek o çıkarmış. İşte bunu yazacaktım. Çok önemli hamle uluslararası siyaset açısından.

Sonra üzerinde çalıştığım birkaç kavram vardı dış politikada, onları yazacaktım. İslam dünyasını ilgilendiren konular vardı, onları size anlatacaktım…

Gelin görün ki, öylesine kuvvetli bir fırtına esti ki iç politikada, elimizdeki, avucumuzdaki her şeyi savurup attı. Şimdi gel de bîgâne kal, görmezden gel, yazma, umursama… En başta kalem itiraz eder.

BAHÇELİ İKTİDAR OLMAKTAN VAZ MI GEÇTİ, ORTAK MI OLDU?

Sayın Bahçeli her zamanki gibi, gündemi o belirledi.

Şimdi düşünebiliyor musunuz, Türkiye’nin en köklü ikinci partisi olan MHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacak. Yani iktidar olmaktan vazgeçti anlamına geliyor birileri için. Ben öyle düşünmüyorum tabii. Bizzat iktidarın ortağı olmak anlamına geliyor bu hamle.

Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamaya cevap hiç gecikmedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ertesi gün, tüm nezaketiyle teşekkür etti ve konuşmak için Bahçeli’yi davet ettiğini söyledi. ‘Yapacak çok işimiz var MHP ile’ dedi.

Şimdi bu karşılıklı jestlerden de anlıyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, Bahçeli bizzat olmasa da, MHP kökenli kişileri kabinede göreceğiz. Tıpkı bugün bürokraside gördüğümüz gibi.

Gelelim parlamento seçimlerine. MHP her ne kadar, ‘baraj sorunumuz yok’ dese de, ‘Saadet Partisi dışarıda kalmasın, yazık’ diyerek vicdan baskısından barajın düşülmesini istemedi herhalde. Parti, baraj baskısını ensesinde hissediyor.

Bu durumda parlamentoda yer almak için ya baraj düşecek, (ki bu durumda AK Parti vekil kaybeder, bu nedenle çok sıcak değil) ya da kanuni düzenleme ile ittifak kuracak AK Parti ile. Sanırım Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ardından siyasi tarihimizde yeni bir şey daha göreceğiz: Kanunlarımızda değişiklik olacak ve seçim ittifakları yasalaşacak.

Bu ittifakın, tabanları birbirine artık çok yaklaşan iki partinin, tek çatı altında mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeleri açısından da çok önemli olduğunu şuraya not edeyim.

ERDOĞAN’IN KARŞISINA KİM ÇIKACAK?

Kim çıkacak bilemiyorum ama çıkacak kişinin Allah yardımcısı olsun. Dünkü grup konuşmasında Erdoğan seçim kampanyasının çatısını kurdu bence. Bu çatıya göre rakiplerinin tamamı okkalı bir tokat yemeye hazır olsun.

Şöyle dedi Erdoğan:

“Bu seçimler arifesinde, sayın Bahçeli’nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Bu yerli ve milli duruşla birlikte, inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek, ayrıştırmak isteyenler bu hedeflerine ulaşamayacaklar… 2019 seçiminin yerli ve milli olanlarla, ipi başka mahfillerin elinde bulunanlar arasında geçeceği açıktır. FETÖ’den PKK’ya kadar, tüm aktörler bu çerçevede pozisyon almaktadır. Bizim yerimiz her zamanki gibi milletimizin yanıdır.”

Seçim kampanyasını gözünüzde canlandırın. Bir yanda Erdoğan, bir yanda Bahçeli… Cumhurbaşkanlığı seçiminde rakip olacak her fani, “ipi başka mahfillerin elinde” etiketini ve ardından Osmanlı tokadını yemeye hazır olsun. Bu mahfillerin en hafifi de FETÖ ve PKK anladığımız kadarıyla. Artık siz gerisini düşünün!

ABDULLAH GÜL MESELESİ

Erdoğan bu grup konuşmasında Abdullah Gül’e isim vermeden sitem etti yine. Anlaşılan o ki, seçimler yaklaştıkça, ortam ısındıkça bu sitemler sertleşecek, bu isim vermeden yapılan çıkışlar, adrese teslim yapılacak.

Şahsen buruk şeyler hissettim. Tam olarak ne diyeceğimi de bilemiyorum. İki eski yol arkadaşı, dava arkadaşı bu hale gelmemeliydi. Umarım daha kötüye gitmez.

Bakalım yine bir cami çıkışında Abdullah Gül tüm bunlara karşı ne diyecek.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums