DÖRT NALA GİDEN BİR IRKÇILIK…

  • 18.10.2019 00:00

 Tehlikenin Farkında mısınız?

DÖRT NALA GİDEN BİR IRKÇILIK…

Adapazarı’nda Kürtçe konuştuğu için linç edilen Şirin Tosun adlı genç öldü. 19 yaşındaki bu genç ailesiyle birlikte fındık toplamak için Diyarbakır’dan buraya gelmişti. Kürtçe konuştuğu için 6 kişinin saldırısına uğradı, linç edilmek istendi, ardından silahla başından vuruldu. Aldığı ağır yaralar sonucu 50 gün kadar hastanede kaldı ve üç gün kadar önce öldü
.
Bir yıl kadar önce yine Sakarya’da bir baba ile oğlu kendi aralarında Kürtçe konuşurlarken saldırıya uğramışlar, baba ölmüş ve oğlu ağır yaralanmıştı.

Dün de Çanakkale’de Ekrem Yaşlı adlı 74 yaşındaki bir adam, hastanede, yakınıyla Kürtçe konuştuğu için bir ırkçı zorbanın saldırısına uğradı ve başından yaralandı.

Kısa süre önce Trabzon’da Güney Kürdistanlı turist grubu, bir provokatörün kışkırtmasıyla saldırıya uğramıştı.

Son yıllarda bunun gibi pek çok olay yaşandı ve bu dört nala giden Kürt düşmanlığının ürünüdür; tavan yapmış ırkçılığın, şovenizm histerisinin göstergesidir.

Kürtçe konuştukları için baba-oğulu linç etmek, 19 yaşındaki genci öldürmek, 74 yaşındaki adamı kan revan içinde bırakmak, turist grubuna saldırmak!.. Bu ne biçim bir anlayış ve bunu yapanlar ne biçim yaratıklar? Nasıl oluştular ve bütün bunlarla bu ülke nereye sürükleniyor?..

Buna zaman zaman, ülkenin dört bir yanında Suriyeli sığınmacılara yönelik saldırı ve linç girişimlerini eklemeyi de unutmayalım. Sözde savaştan kaçan bu insanlara bağrımızı açmışız; peki onlara yönelik bu nefret, bu öfke ne?

Bu ülkenin yöneticileri, medyası, sabah akşam TV’lerde, gazete köşelerinde ahkâm kesen dizi dizi yorumcuları, benzer olayların ülkeyi bir fırtına, bir kara bulut gibi sardığının farkında mısınız?

Kamuoyunu uyarmak, bu kötü gidişi önlemek için ne yapıyorsunuz? Sesiniz duyuluyor mu?

Belki de, şovenizm ve ırkçılıkla mücadele gibi sağduyulu bir tutum şöyle dursun, sabahtan akşama savaş naraları atan kişiler olarak size şöyle sormam gerekirdi: İşlerin bu hale gelmesinde kendi payınızı hiç düşünüyor musunuz?

Bu ülkede politikacılardan, medyadan, sözde aydın geçinen çevrelerden kaynaklanan, onların ateşlediği bir şovenizm ve ırkçılık dalgası giderek tüm toplumu sarıyor ve bunun vahim sonuçları olacak.

Baylar, bayanlar, ateşle oynuyorsunuz! Bir an önce akılları başa devşirmekte, sağduyunun gereğine uygun bir tutum benimsemekte yarar var.

İnsanlarımızın öfkeye, kine ve nefrete değil, hoşgörüye, özgürlüğe, demokrasiye ve barışa ihtiyacı var.

Eğer çağdaş ve uygar bir toplum olunacaksa yolu budur; Irkçılık ve şovenizm ise ülkeyi Hitler Almanyası’na, Mussolini İtalyası’na, Franko İspanyası’na çevirir.

16 Ekim 2019

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, gökyüzü, açık hava ve doğa
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums