"SÖZDE" BURJUVALAR DA DEMOKRASİ DEDİ!

  • 22.10.2021 06:29

Türkiye'de egemen politik ağzın küfür yerine  sık kullandığı, değil demek istediği için söylediği,  "sözde Ermeni soy kırımı", "sözde Kürdistan sorumlusu" cümlelerindeki sözde nitelemesi yanlıştır ama bu sözde tam da Türkiye'deki devletkolik işadamları için geçerlidir.

Çünkü devlet çiftliğinde işadamı olmuşlardır ve o yüzden bir türlü bağımsız olamazlar, geldikleri tabakanın tüm bezirgan kültürel süflilikleri, kaypaklıkları pratiklerine yansır, kendi burjuva haklarını bile savunacak kişilikli tutumu alamazlar.

Mesela Tüsiad, işadamı Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için 10 ileri kapitalist ülkenin büyükelçileri demeç vermesine, uluslararası bir mahkemenin(AİHM) içerde tutamazsınız, yapılan hukuksuz demesine rağmen minicik bir kurumsal tepki veremedi.

İyi niyeti zorlayarak, acaba bu kadar hukuksuzluğa yine bağımlılık korkusu dolu dolaylı bir dolanma denilebilir mi?

Kim bilir?

Çünkü hiç kendileri olmadılar.

Erdoğan politikalarından umutları mı azaldı, tercih değişikliği mi, pastadan daha fazla pay için pazarlık gücünü artırmaya dönük bir manevra mı, ne, henüz net değil, ama açıklama önemli ve kayda geçmeli.

***

ALTAYLI HAKLARA KÖSTEK

Büyükelçilerin açıklamasına iktidar devlet karşı çıktı:

"işimize karışmayın, mahkemeler bağımsızdır."

Caart kaba kağıt.

Direk konuşmasıyla tanınan Fatih Altaylı bu kez oryantallere taş çıkartırcasına, "dolana dolana haklar dolana, ne şiş yana ne kebap yana" dedi.

Güya elçiler kararlara uyun dediği için iktidarın hak ihlali "yabancıların istediği bir şey" oluyormuş, Altaylılar/iç mahkemeler halledermiş.

Ba ba ba, insanlar içerde ihtiyarladı sizler "halleder"ken.

Bırak şimdi sayın Altaylı siz daha insan haklarının gezegen meselesi olduğunu, diktatörlerin insafına bırakılamayacağını  bile bilmiyorken eldeki kalan haklar da gider.

Bırakın lütfen bu kadar oryantal devletçilikle hak mücadelesi sadece kösteklenir.

Ey devlet, o anlaşmalara imza atıp dünyaya söz veriyor, kararlara uymayı taahhüt ediyor, sonra işimize karışma diyorsunuz.

Mantık dersi sadece Türkiye'de kalktı, mantık, muhakeme yaşıyor.

Ey devlet sözünü tut, Kavala'yı, Selahattin'i ve onlara emsal olmasından dolayı seçilmiş tüm vekil, yönetici ve düşüncesinden içeride olanların tamamının serbestliğini acilen teslim et.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums