SINIR NAMUS MUDUR?

  • 19.08.2021 06:27

"Bana arkadaşını söyle kim olduğunu söyleyeyim." denmiş de ana muhalefetini söyle ülkedeki rejimin ne olduğunu söyleyeyim denmemiş.

Peki ana muhalefet ne demiş?

Rejimin ve devletin ana muhalefeti, "SINIR NAMUSTUR" demiş, kocaman bir afiş asmış, o afişten tüm örgüte göndermeye de hazırlanıyormuş..

Anlamlara vakıf olma ortalaması yüksek olsa, bu söze tek bir söz bile etmeye gerek yok, herkes anlar ve söyleyen söylediğine pişman olur, oyları azalır.

Ama burası Türkiye.

Burada iktidar olmak da kalmak da iktidara gelmek de belden aşağıdır.

Hayır hayır, asıl vurgu faulden umulan faydaya.

Namus ne?

Hemen herkes aşağı yukarı benzerini tarif eder ama tanım şöyle:

 

"1. toplum içinde onur ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlılık.

 2. doğruluk, dürüstlük, erdemlilik, ahlaklılık."

 

Tabi yaygın tanımı cinsiyet üzerinedir, hassas bir konudur, cinayetlere varan suçlara bir nedendir.

Gelişmemiş toplumlarda namus dedin mi, toplumun ölümüne ortaya koyabileceği bir fiilin işleve girmesine zemin hazırlanıyor demektir.

Çünkü namus özellikle yoksul insanın sahibi olduğu, mülküm diyeceği en somut bir şeyin, karısının, kızının, ailesinin iffetinin korunmasıdır.

O yüzden namus deyince akan sular durur.

İffetin korunması gerekir de o bir mülk müdür, namus mudur vb tartışılması ayrı bir konu ama sınır bir namus mudur, ana muhalefetin bu afişi çok önemlidir, enine boyuna tartışılmalıdır.

Hakikaten sınır bir namus mudur, yoksa, ana muhalefetin alt kültürü seviyesine düşmeden, insanlığın/canlıların istediği yerde yaşama hakkına konulan bir engel midir?

Sınır neyi korur?

Sınır, konulduğundan beri tarihi, ekonomik ve siyasi olarak kimi, neyi korumuştur?

Ey CHP, egemenler ve borusunu öttürenler; leylekler, turnalar, sınır tanımadan gezen vahşi yaşam da namusa dahil, izinsiz sınırdan girerse, takır takır vurulmalılar mı?

Vah ki vah, devlet içi bir ana muhalefet!

"Ana muhalefetini söyle, rejimini söylesinler."

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums