HDP DUHULİYEDE AŞILANMAYI REDDETTİ!

  • 16.01.2021 00:00

 HDP yönetimi Sağlık Bakanı'nın aşıda öncelik davetini coronavirüsle mücadele kriterlerine uymadığı için reddetti!

HDP, kitle partisi, içinde az da olsa "'sol'cular en iyiye layıktır" cilasıyla imtiyazı gereklilik sayan liberal konformist elitist var, bu davette onların etkisine girmedi.

E, vekil olmak sıfatıyla öncelik, ayrıcalık, imtiyaz, her nimetin en iyisi gibi gözü yırtıklığa girdikten sonra halkın partisi zaten olunamazdı.

Ama tabi sadece bu tutumla da halkçı olunamaz, zira bu tutum eşitliğin en limit basamağı.

Daha altı ihlalcilik.

Nitekim bu limitten dolayı Avrupa'da bir çok yönetici sırasını bekliyor; mesela 90'lık İngiltere kraliçesi 1 ay sıradan sonra aşı oluyor, Merkel hala sırada.

Bunlar halkçı yönetimler değil tam aksine ülkelerinin sermaye devletinin  yöneticileri, ama burjuva kültürlü ve halk örgütlü;  halkın gözünün içine baka baka hak çiğneyemiyorlar, bu basit doğruyu uygulayarak da eşitlikten yana görünüyorlar.

Peki TC'nin sermaye yönetimi öyle mi?

Ne gezer?

Devlet yönetimi, devlet "aydın"ı, irili ufaklı devlet muhalefeti, halkın onca "pışşığı"na rağmen bir bahaneyle hemen devlet katındaki aşı locasında yerini kapıyor.

Aşı katında yer yoksa duhuliyede herkese yer var, yeter ki ayrıcalık suçuna ortak olunsun.

Ne suçu, atalar "bal tutan parmağını yalar" demiş ya bu tür imtiyazları hoş görmek için, onu uyguluyorlar.

Bir de "gemiyi kurtaran kaptandır" sözünün yeni versiyonu uygulanıyor; artık kaptan kendini gemi yerine koyuyor, en yakın filikaya atlıyor, önce kendini kurtarıyor.

"Önce can, sonra canan."

Üstüne üstlük bu aşılama, mehteri eksik bir tören havasında kahraman edasıyla yapılıyor.

Mübarekler sanki her biri bir feda eylemine gidecek 60'lı yılların Filistin gerillası, örnek kahraman pozları veriliyor, boy boy manşetlere giriliyor.

Neden?

Güya halk "cahil", korkak, aşı konusunda aleyhte propagandadan dolayı bilimsel kuşkulu, aşı yaptıran koltuk sahipleri halka "önder, örnek" oluyor.

Sanki radyasyonlu çayı, "ben içiyorum bir şey olmuyor" deyip adeta halkın kitlesel ölümünü teşvik eden Clark Gable bıyıklı bakandan güvenilirliğiniz çapı hatırlanmıyor.

Tabip Odaları bilimsel güveni yeteri kadar veriyor.

Yesinler sizin köhne imtiyazcı "fedakarlığınızı".

Bu asırlardır böyle de peki bunu halk hala yiyor mu?

Yiyen bir avuç fanatik zaten devamlı yiyor, söz, yazı, bilim fayda etmiyor, halkın çoğu ise artık bu tür eskimiş feodal kültür ayrıcalıklarını yemiyor, kabul de etmiyor.

Ama en az onun kadar kötü, kanıksıyor, olağan buluyor, ayrıcalığın başkasının hakkının ihlali ve suç olduğu tam bilince çıkamıyor.

Bilenlerdeki algı da uygulama için hiçbir partiye güvenmiyor.

Bu kadar egemen kültür atmosferinde politika yapan HDP zaman zaman bu geri atmosferle çitişiyor, rezonansa giriyor olsa da, halkın partisi olduğuna dair ana karakterini halkla bağı sayesinde koruyor.

İşte bu aşı tutumu da o ana karakterden biri.

HDP yönetimi aşılama davetini yani koltuk ayrıcalığını reddetti.

HDP halka, tüm Türkiye'nin hasret kaldığı eşit ve adil duruşu hatırlattı, umudu yeşil tutuyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums