ŞİDDETİN 15 TEMMUZ KURSAĞI!

  • 9.05.2020 00:00

 İktidarın sadık aparatı olduğuna imanını tazelemek isteyen soyadı ünlü bir kadın çoktandır tanıdık ve sıradanlaşan muhabbetleri bir söyleşide faş mı edivermiş, ettirilmiş mi vebali ona, şu mealde sözler etmiş:

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi, boş bulunduk. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür yani... Maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Bizim sitede var hâlâ 3-5 (komşu), benim listem hazır yani..."

Söyleşiyi yapan kadın da ayın tandanstan, o da icabında ondan aşağı kalacak değil ya, daha bir üst perdeden katılmış, halledilecekleri dört ayaklı yapıvermiş.

Bu yeni değil.

Sosyal medya, medyanın bir kısmı da beklendiği gibi ayağa kalkıverdi:

"Neden tutuklanmıyor bu?"

Lütfen sakin olalım, bu zavallı aparatı asla "dövmeye" çalışmayalım.

İktidarın korku yaratma ve korkmayanların haykırışlarına zincir vurma icraatına aynı düzeyde tepkiler/misillemeler bahane üretebilir.

Belki de budur istekleri.

Bu kadıncağızın yeri ıslahevi.

Psikologlar ona anlayacağı dille, canlı öldürmek katilliktir, katillik suçtur, öldürmek için plan yapmak organize suçtur diye başlayıp anlatmalı, kavratmalı; o artık onların işi.

Mahpusa atmakla düşünce de kişiler de tükenmez, yenilenmesi teşvik edilir ama ondan da öte ifadeye hapsi normalleştirmeye koşul hazırlanır.

Nedenler, konuşarak, konuşturarak nedenler anlatarak ve anlattıklarımız gibi davranarak, doğal güven oluşturarak ortadan kaldırılabilir.

Zira asırlardır dinlisi dinsizi, türbanlısı, mini eteklisi farketmez misilleme kültürü intikamcı kişiler yetiştirir.

Üst düzeyde kesilen ahkamlar da bundan farklı değil, aynı fabrikanın ürünü ve tüm çabaları bu kadın gibi laf edenlerin çoğalması.

Öyleyse kimse "gücü gücüne yetene" olan bu durumu daha da güçlendirmek anlamına gelecek olan misilleme, ağzının payını verme, öç almayla çözmeye çalışmamalı.

Gücüü ve aklı birleştirip nedenleri ortadan kaldırmaya çalışmalı ya da kaldırmaya omuz vermeli.

Farklı kurtuluş yolu önerenlerin olduğunu unutmadan, ille benim peşime gel demeden, ortak paydaya çağıralım ve orada buluşalım.

Devlet partileri gibi halk da ittifak yapmalı, kimsenin kuyruğuna takılmadan kendi çatısı altında mücadeleye katılmalı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums